Empire of Sin: családi érintettség John Romero új játékában [VIDEO]

Romero következő játéka egyrészt valós karaktert dolgoz fel (aki ráadásul rokona is az id Software egyik korábbi ikonikus alakjainak…), másrészt ezzel valamelyest önkritikát is gyakorol, mert nem szépíti meg a családi kötelék Elvira Duarte Morales történetét.

A Paradox Interactive és a Romero Games egy új videót adott ki anyák napján (hazánkban a május első vasárnapja ez, de külföldön a második, ebből fakad az eltérés), amiben Elvira Duertét mutatják be. Ő nem más, mint John Romero dédanyja, aki az 1920-as években tényleg egy alvilági figura volt! Duarte ugyanis a mexikói Nogalesben (az Egyesült Államok-Mexikó határvonaltól nem messze) három bordélyházat futtatott évtizedeken keresztül egészen addig, amíg meg nem nyerte a lottót. Ekkor eladta az alvilági üzleti érintettségeit, majd visszavonult.

A játékban Elvira Duerte egy játszható karakter lesz, és lesz is egy különleges képessége, a Devil’s Breath. Az ördögi lehelettel lila ködöt fúj az ellenfelei arcaiba, amivel aztán átveheti az irányítást felettük három körön át, hogy addig is megritkítsa a másik tábort. A három kör után viszont a megszállott karakter meghal, úgyhogy hatékonyan kell használni őket, mert egy időzített bombaként is kezelhetjük ezeket a gengsztereket.

Mivel az Empire of Sin egy olyan stratégiai játék (laikusan megfogalmazva gengszter-XCOM), ahol az alvilág urairól van szó (ráadásul pont ugyanabban az időszakban, amikor Duarte Mexikóban prostikat futtatott), teljesen érthető, ha Duarte asszony is megfordul Romero következő projektjében. Megtehette volna, hogy kihagyja őt, de emberiségről tesz tanúbizonyságot, hogy a múltat nem tagadja le, hanem beismeri, hogy a családjában volt azért egy bűnöző. Kemény a dédnagymama.

Az Empire of Sin a tervek szerint az ősz folyamán fog megjelenni PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switch-re, PC-re és Mac-re. Viszont itt is gyanítjuk, hogy a Paradox megpróbálja cross-gen játékká tenni John Romero munkásságát, úgyhogy nem lenne meglepő, ha itt is lesz egy PlayStation 5 és egy Xbox Series X port.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu