CliffyB már a Twitch-ben gondolkodik

A Gears of War tervezője lassan visszakanyarodik a játékiparba azok után, hogy nemrég még azt mondta a stúdiójának bezárása után, hogy soha többet!

Cliff Bleszinski a Twitteren azt írta, hogy a bezártság lehetett talán az utolsó csepp a pohárban, és ezért határozott úgy, hogy elindít egy Twitch-csatornát. Az utóbbi időkben nem nagyon láttuk őt a kamerák előtt, de a mostanában sokak által használt videókonferenciás program, a Zoom használata miatt ismét jól érzi magát a kamerák előtt. Sosem gondoltuk volna, hogy egy világjárvány miatt fog a játékiparról a Broadwayre átnyergelt Bleszinski ismét a játékok felé kacsintgatni!

Az időzítés érdekes: nemrég még arról beszélt, hogy elkezdett egy új IP-n dolgozni, amiben a kutyák fontos szerepet kapnak majd. Ha komolyan rááll az Amazon streamelő oldalára CliffyB, azzal még befuthat (immár harmadszor: korábban az Epic Games-szel lett sikeres, aztán a Broadwayen, a színházi munkájával lett ismert…), ugyanis több évtizednyi tapasztalata van a játékiparban, és ő nem nagyon fogja vissza magát. (Erre jó példa az azóta már megszűnt Lawbreakers-szel kapcsolatos nyilatkozatai: akkor direkt mondta, hogy 30 dolláros játék PlayStation 4-en és PC-n, nem pedig „semmi hatvan dolláros lóürülék”.)

Bleszinski 2012-ben, az Epic Gamestől távozva már tartott egy szünetet a játékoktól, de 2014-ben létrehozta a saját, független stúdióját, a Boss Key Productionst, amivel a Lawbreakerst, majd utolsó kísérletként egy battle royale játékot, a Radical Heightsot hozta össze, viszont a stúdiót 2018-ban bezárták. Azóta a Broadwayen a Hadestown nevű musical társproducere lett, plusz a játékipari memoárját írja, továbbá felajánlotta a Microsoftnak, hogy a Gears franchise tanácsadójaként szívesen segítene „gyermekének fejlődésében”. A sorozaton már nem az Epic Games dolgozik, hanem a The Coalition, az Xbox Game Studios egyik stúdiója.

Valahol ez tényleg várható volt. Cliff Bleszinski egyszerűen túl sok időt töltött el a játékiparban. Egyszerűen ez már az életének kiirthatatlan részévé vált.

Forrás: GameSpot

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu