Capcom: „több nagy megjelenés” 2021 márciusáig

A japán cég kevesebb játékkal akar nagyobb profitot. Vajon ez összejöhet a Capcomnak…?

A Capcom előző üzleti évi pénzügyi jelentése itt található, és ebben az április elsején elindult jelenlegi üzleti évre vonatkozó terveiről is olvashatunk. Az üzleti év végéig (tehát 2021 márciusának végéig) 28 millió eladást szeretne a japán cég a játékaiból. Ez jóval több mint az előző három évben. Ezt az eredményt a régebbi játékaiból, illetve 13 új SKU-ból akarja összehozni.

Ebből a 13-ból hármat elvitt a Resident Evil 3 Remake (és a mellé járó Resident Evil Resistance), ugyanis három platformra (PlayStation 4, Xbox One, PC) is megjelent Jill Valentine menekülése Raccoon városából. Marad tehát tíz. A pletykák szerint a Resident Evil 8 2021 elején jön cross-gen címként, így a 10 hátralevő SKU-ból ötöt is elvihet (PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox One, PC). Így maradna öt, és itt már kérdéses, hogy mit tervezhet a Capcom. Egy új Dead Rising? (Mivel a Dead Rising 3 Xbox One nyitócím volt, esélyes, hogy egy új rész az Xbox Series X nyitócímei közé bejuthat…) Egy új verekedős játék? Kevés újdonsággal akarnak nagyot dobni. Ezért pedig gyanús, hogy a Resident Evil 8 ott lesz a listában. Ezt pedig hamarosan bejelentheti a Capcom…

És ha már Resident Evil, a franchise játékaiból a pénzügyi jelentés szerint eddig összesen 98 millió példány kelt el. Három hónap alatt ez a szám 3 millióval nőtt. A Resident Evil 2 Remake 6,5 millió eladásnál tart a Capcom IP-jében. A Monster Hunter a cég második legjobban fogyó IP-je (63 millió) – és itt a Monster Hunter: World Iceborne kiegje önmagában is 5 millióval megtolta a szörnyvadászatot, ami a Monster Hunter Worlddel lett kifejezetten népszerű. Futottak még: Street Fighter (44 millió), Mega Man (36 millió), Devil May Cry (22 millió), Dead Rising (13 millió).

Bátor előrejelzés a Capcomtól – csak nehogy sírás legyen ennek a vége.

Forrás: VG247, Gamesindustry

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu