Mafia: Trilogy – most már biztos, hogy érkezik a felújított trilógia! [VIDEO]

A Mafia: Trilogy a három részt foglalja majd magában, némi (?) ráncfelvarrással.

A Mafia-sorozat felújításáról szóló pletykák, információk rendszeresen szivárogtak – legutóbb maga a fejlesztőcég „rejtélyeskedett” egyet, különféle Twitteren megosztott, misztikus (vagy annak szánt) szavakkal. Most viszont a 2K most végre felhagyott az idegeink húzásával és a mézesmadzaggal és hivatalosan is bejelentette, méghozzá egy trailer formájában is, hogy jön a Mafia Trilogy, amely a sorozat három epizódját foglalja magába, méghozzá nyilván grafikai tuninggal.

Hogy ez a tuning milyen szintű lesz, arról még nem tudni semmit, tehát akár lehet „egyszerű” remaster is, vagy esetleg teljes remake. Az első rész mai szemmel nézve mindenesetre meglehetősen rút (pedig mennyire csodálatosnak tartottam még 2002-ben), persze ez mit sem von le a játék nagyszerűségéből, csak éppenséggel ráfér egy alapos grafikai ráncfelvarrás.

Sajnos, ez egyelőre ebből teaser trailerből nem nagyon derül ki, mindössze annyi bizonyos, hogy a Mafia 3-at készítő Hangar 13 csapata újítja fel az egyes epizódokat. Az első két részt egyébként a kilencvenes években is rendkívül aktív cseh csapat, az Illusion Softworks fejlesztette és olyan remek, ám úgyszintén híresen bugos játékokat dobtak piacra, mint a Hidden & Dangerous 2. A cég elég szövevényes úton alakult vált 2K Chech-é, majd annak megszűnte után a későbbi Hangar 13 is magában foglalta a 2017-ben megszűnt 2K Chech-et. Eléggé zavaros, hogy kik maradtak a cégnél és kik kerültek át a Warhorse-hoz, az mindenesetre biztos, hogy az eredeti Mafia-teamből már nem sokan maradhattak a most felújításra kerülő trilógia készítői között.

Persze, a lényeg most, hogy örüljünk és reménykedjünk, hiszen a rövid trailer mindenesetre rendkívül hangulatos, lévén, mind a három játékból láthatunk belőle egy-egy rövid bejátszást, ami már most erős nosztalgiát ébresztett bennünk egy újrajátszásra.

Nem kell attól sem tartani, hogy nextegenig kell várni a trilógia elkészültére, lévén az előzetesből most kiderült, hogy PS4 és Xbox One konzolokra, valamint PC-re Steamen és Epic Games Store-on is érkezik az alkotás. Hogy mennyibe fog kerülni és pontosan mikor, az még nem világos, viszont 2020. május 19-én érkeznek a pontos információk.

 

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu