PlayStation-hírek: a PlayStation Studios-tól a téves PlayStation 5 megjelenési időszakig [VIDEO]

Összefoglaló, élen az új brandinggel, ami alatt az összes first-party (belsős) stúdiót találhatjuk majd.

A Sony Interactive Entertainment bejelentette a PlayStation Studiost. Ez kb. a Microsoftnál az Xbox Game Studios megfelelője, ugyanis egy név alatt megtalálhatjuk az összes belsős stúdiót, jelen esetünkben a Sony belsős csapatait. Az elképzelés az év végén indul, egy időpontban a PlayStation 5-tel, és csak olyan játékok fogják ezt használni, amik a Sony Interactive Entertainment (innetől SIE) által fejlesztik/menedzselik. Így azért a Sony birtokolta stúdiók mellett olyan csapatok is a PlayStation Studios alá kerülnek, amiket a Sony felbérelt valamilyen munkára, hogy a cég irányításával megvalósítsanak dolgokat. A PlayStation Studiosnak van már egy nyitóanimációja is, amiben több franchise-ból (Uncharted, Horizon Zero Dawn, Ratchet & Clank, God of War, The Last of Us, LittleBigPlanet) is láthatunk karaktereket. Ezt már most láthatjuk.

Eric Lempel, a SIE senior alelnöke és nemzetközi marketinges vezetője a Gamesindustrynak azt nyilatkozta, hogy az utóbbi néhány évben eddiginél erősebb játékokkal jelentkeztek, és azon gondolkodtak, hogy miként tudnák egy brand alá hozni ezeket a játékokat. Ezzel továbbá a fogyasztónak is megmutathatják, hogy egy robusztus, innovatív, mély élményre számíthatnak, ha a PlayStation Studios logóval találják szembe magukat.

Lempel szerint ez a brand máshol is felbukkan majd. Vannak rövidebb animációk is, amik a trailerekben tesznek ki, de a hirdetésekben és más kreatív assetekben (pl. a játékok csomagolásán – pl. dobozképén vagy azok lemezein) is látni fogjuk őket. A már létező mellett új, még felfedezésre várók franchise-ok is használni fogják a PlayStation Studios brandet.

A The Last of Us Part II, a Ghost of Tsushima a PlayStation 4-en, illetve a Horizon Zero Dawn PC-n még nem fogja használni ezt a brandet, viszont pár másik PS4-es cím igen. Lempel azt mondja, hogy később finomíthatják az animációt, hogy például egy franchise esetében annak fejlődését is bemutathassák pl. új karakterekkel.

A Sony közölte a pénzügyi eredményeit is. Az előző üzleti év utolsó negyedévében (2020 január-március) 1,5 millió PlayStation 4-et szállítottak ki a boltokba (ez azért nem teljesen eladási eredmény). Ez 1,1 millióval kevesebb az egy évvel korábbi adatokhoz képest, és ezzel a másfél millióval 110,4 millióra kuszott fel a korosodó PS4. Ezzel teljesítette a cég az előrejelzését: a 13,5 millió kiszállított konzolt 0,1 millióval felülmúlta. Az új üzleti évre nem közöltek előrejelzést a PlayStation 4-re vonatkozóan. Érdekes…

A további két adat, amikor ilyenkor szokott közölni a Sony: a PlayStation Plus előfizetőinek száma egy év alatt 5,1 millióval nőtt, és most már 41,5 milliónál jár a szolgáltatás. 59,6 millió játék fogyott 2020 első negyedévében. Ez 4,9 millióval több a 2019-es január-március időszakhoz viszonyítva. 66% volt a digitális értékesítés (PlayStation Store), ami 21%-kal nagyobb arány tavalyihoz képest. Itt azért a koronavírus a kényelmesebb megoldást biztonságossá is tette…

Május 14-én, magyar idő szerint este 10 órakor YouTube-on és Twitch-en is nézhetjük a következő, 18 perces State of Play-t, ami kizárólag a Ghost of Tsushimával, a Sucker Punch PlayStation 4-exkluzív játékával foglalkozik majd, olvashatjuk a PlayStation Blogon. Játékmenetet láthatunk majd (harc, felfedezés stb.), de PlaySstation 5-ös hírekről szó sem lesz! Ez a játék július 17-én jön, kizárólag PlayStation 4-re.

Egy japán álláshirdetéses oldalon, a Rikunabin egy állásajánlat (amiben a PlayStation hardveres termékeinek prototípusairól és vásárlásáról van szó – ki kell választani a megfelelő beszállítókat a japán és nemzetközi beszállítók közül, és az alkatrészek specifikációinak finomításán és a gyártási kapacitásukon kell dolgozni a tervezési és a minőségellenőrzési részlegekkel), amiben megemlítik, hogy októberben fog elstartolni a PlayStation 5. Ezzel kapcsolatban a SIE szóvivője a Famitsunak azt mondta, hogy ez téves – nem fog októberben elstartolni a next-gen „játékállomás”.

De hamarosan el kell mondaniuk, hogy mikortól vehetjük meg a PlayStation 5-öt.

Forrás: Gematsu, Gematsu, Gematsu, Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu