The Elder Scrolls VI: még mindig évekre vagyunk tőle

A Bethesda Game Studios-ból még baltával sem fogunk új híreket kiverni a The Elder Scrolls VI kapcsán.

A 2018-as E3-on Todd Howard és a Bethesda „duplázott” egyet: bejelentett két játékot, úgy, hogy közben volt egy harmadik, ami még hónapokig fejlesztés alatt állt (a Fallout 76-ról van szó, és az mondjuk úgy, hogy az év egyik nagy csalódása lett, de 2019-ben is elérte, hogy negatív hírverést kapjon a Fallout 1st programmal…). Az egyik a Starfield volt, a másik a The Elder Scrolls VI. Egyikről sem tudtunk meg sokat – két olyan videót láttunk, amit talán napok alatt összeraktak, aztán ennyivel elintézték.

Azóta sem változott a helyzet. A Starfieldről megtudtuk, hogy next-gen játék lesz (most már nem fog a Bethesda Game Studios PlayStation 4-re és Xbox One-ra egy új IP-t fejleszteni…), így a PC mellett a PlayStation 5 és az Xbox One kapja meg az „űrös kalandokat” (amik talán nem lesznek ZŰRÖS kalandok, igaz, ott is ugyanazt az engine-t használják majd mint a Fallout 76-nál). Csakhogy a The Elder Scrolls-rajongók szeretnének többet tudni a római hatos TES-ről. Egy rajongó kicsit nyersen is, de rákérdezett Pete Hinesnál, a Bethesda marketinges és PR-os alelnökénél a játékra.

Hines a kérdéshez hasonlóan „érdekesen” reagált: „[A The Elder Scrolls VI] a Starfield után fog jönni. Arról pedig még lényegében semmit sem tudsz. Szóval ha most akarsz információkat kinyerni belőlem, nem pedig évek múlva, akkor nem tudom helyesen kezelni az elvárásaidat…”

Úgyhogy a két játékot csak azért jelentették be, hogy megmutassák a játékosoknak, hogy a single-player játékokról nem feledkeztek meg. De itt van a kutya elásva: ha túl korán jelentenek be valamit, akkor ne csodálkozzanak, ha türelmetlen játékosokkal találják szembe magukat. A Fallout 4-gyel jót léptek: azt öt hónappal a megjelenés előtt jelentették be.

Talán ezt kellett volna tenniük a Starfielddel (aminek még megjelenési dátuma sincs…) és a The Elder Scrolls VI-tal is.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu