Ghost of Tsushima: minden, amit a State of Play-en megtudtunk [VIDEO]

A tegnapi State of Play tényleg csak a Ghost of Tsushima játékról, a Sucker Punch PlayStation 4-exkluzívjáról szólt.

A játékban lehetőségünk lesz felfedezni pár területet (miközben az idő telni fog azért), és a Sucker Punch egy egyszerű kérdést tett fel magának: miként tudnák elérni azt, hogy a sziget vezérelje a játékosokat a lehető legtematikusabb és elmerülést kínáló módon? Erre a válasz a Guiding Wind (iránymutató szélként lehetne fordítani), ami a régebbi játékokban a képernyő tetején levő nyílt cseréli le… szélre. Ezúttal egy szellő mutatja meg, hogy mi a helyes irány.

A felfedezés során érdemes lesz a füstjeleket figyelni – ha a távolban meglátjuk, lehet, hogy az ottani NPC-k segítséget kérnek, mert a mongolok megszállták a területet. Vannak madarak, amik rejtett tárgyakhoz vezethetnek el, az elhagyatott épületekben ritka erőforrásokat találhatunk, az oltárokhoz pedig a rókák vezethenek el minket. (A rókákat meg is simogathatjuk.) Két oltár megtalálásával egy extra slotot kapunk, amibe egy sármot tehetünk, és ez erős buffot ad Jinnek. A már felfedezett területekre ide teleportálhatunk a fast travellel, ami már a Skyrimban is használatos volt („nem megyek öt percig át a térképen, inkább egy perc töltés után elteleportálok oda”). Jint testre lehet szabni a korábban említett sármokkal (Charm), de a képességek megtanulására és fejlesztésére a technikákra szánt pontokat (Technique Point) kell költeni. Még a pajzsának színét is megváltoztathatjuk a mezőkön található virágok segítségével.

A harcok során Jin szamurájként és Szellemként (Ghost) is harcolhat. Az előbbi harci stílusban tisztelettudóan küzd, és a támadási lehetőség felbukkanására törekszik a támadások kivédésével. Az utóbbi viszont ennek ellenkezőjét kínálja: elterelheti az ellenfelek figyelmét, hogy csapdába csalja őket, és akár a mongolok fegyvereit is bevetheti. Ha pedig menekülni kell (vagy egy szakadékon át kellene jutni), akkor a kampóval elillanhat.

Lesz fotó mód is, amiben például a szél sebességét és irányát, a részecskéket, a zenét, a színek kalibrálását és a mélységélességet is módosíthatjuk. A játék elindítása előtt pedig választhatunk a japán és az angol hangsáv, illetve a Samurai Cinema mód között. Ez egy szeles, fekete-fehér, filmszemcsés látványt ad a Sucker Punch PlayStation 4-exkluzívjának, ami így hasonlít a régi szamurájfilmekre.

A Ghost of Tsushima július 17-én érkezik.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu