Tenet: karácsonyig nem lesz mozi, ha elhalasztják, vagy megbukik?!

MOZI HÍREK – Hatalmas teher nehezedik Tenet a készítőinek, illetve a moziforgalmazók vállán: ha a filmet elhalasztják vagy megbukik, akkor karácsonyig nem lesz mozi – legalább is a ScreenRant ezt írja egy stúdióbennfentes véleménye (és a fizetős Washington Postban megjelent cikk) alapján.

A filmet a Warner Bros. forgalmazza és maga a cég leszögezte, hogy csakis akkor viszik moziba a Tenetet a tervezett július közepi premierrel, ha New York és Los Angeles is „újra teljesen kinyit”. Erre nyilván semmilyen garancia nincs, pedig a nagyobb mozihálózatok nyitása nélkül úgy látszik, nem nagyon lesz értelme megtartani a júliusi bemutatót. Ennek azonban súlyos következményei lehetnek a többi film bemutatójára is, ugyanis egy név nélkül nyilatkozó stúdiófejes azt nyilatkozta, hogy szerinte a Teneten múlik minden: ha a filmet most nem mutatják be, vagy ez mégis megtörténik, de pénzügyileg szép nagyot zakózik, akkor karácsonyig nem is lesz már semmilyen film a mozikban.

Károgás? Jóslat? Bárminek tekinthetjük, ténynek egészen biztosan nem. Azon azért érdemes elgondolkodni, hogy egy esetleges júliusi újranyitás azért nem hoz majd ugyanakkora box office-t, mint egy korábbi Nolan-film vagy akár bármelyik nyári sikerfilm. Nolan filmjei egyébként jellemzően szép bevételt hoznak: Batman: Sötét Lovag például kétmilliárd dollár bevétellel büszkélkedhet, de a Dunkirk 527 millió dollárja is szép igen szép kasszasikernek tekinthető. A gond csak, hogy a Tenet 200 millió dollár büdzsével a jelen helyzetben nem biztos, hogy profitot fog hozni. Pillanatnyilag lehetetlen megmondani, milyen mozilátogatási hajlandóság lesz majd jellemző a júliusi szezonra feltéve, ha egyáltalán kinyitnak a mozik. Azt se felejtsük el, hogy a vetítések is új, szigorú szabályokkal és korlátozott kapacitással fognak zajlani.

A Tenet Magyarországon július 16-án várható és ez az egyetlen film, amit még nem halasztottak el a koronavírus miatt. Maga Christopher Nolan egyébként nagyon kampányol azért, hogy megmaradjon a kitűzött bemutató, ugyanakkor – ahogy arról tegnap is írtunk – hivatalosan most már nem az ő filmje lenne az legelső, ha esetleg újranyitnak a mozik, hanem az USA-ban július 1-re belőtt Unhinged Russell Crowe főszereplésével.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu