Gyerekeknek valók Vincent Cassel szerint a szuperhősfilmek

MOZI HÍREK – Ezzel indokolta Vincent Cassel, a francia sztár, hogy miért akar a jövőben sem ilyen alkotásokban szerepelni.

„Gyerekeknek valók ezek a filmek.”

– ezzel sommázta Vincent Cassel az Inverse-nek adott interjújában a Marvel és DC alkotásokról alkotott véleményét. Bár a színésszel leginkább a Westworld harmadik évadja kapcsán készítettek interjút, viszont kézenfekvő volt a kérdés, hogy az ott alakított karaktere alapján el tudna-e játszani egy másik, szintén gonosz szereplőt a Marvel vagy a DC mozifilmekben is.

„Őszintén szólva, ilyen filmeket már nem is nézek „

– tette még hozzá Cassel. „Amikor még friss volt a technológiával, és a korábbi béna speciális effektusok helyett a Vasember, vagy a Pókember hirtelen tényleg valódinak hatott, akkor még érdekelt ez az egész, de most már ez vált megszokottá.”

Persze, Vincent Cassel is volt gyerek, és azt is megjegyezte, hogy akkor még „nagy képregényrajongó volt”. Manapság viszont meggyőződése, hogy ezek „kölyköknek való filmek”.

„Bár ma is van egy gyerekénem, de az sem néz már ilyen alkotásokat.”

Még azt is megjegyezte, hogy ha lennének olyan tehetséges és intelligens alkotók, akik kellő mélységgel és eredetiséggel tudnának egy főgonoszt megjeleníteni, akkor a film sem a gyerekeknek szólna – ebben az esetben bevállalná, egyébként viszont nem. Ráadásul egy ilyen forgatás nagyon hosszú távú elkötelezettségekkel járna és a kész filmet ő maga meg sem nézné. Azt is hozzátette azért, hogy ilyen szereppel még meg sem kínálták…

A francia filmsztár első nagy sikere egyébként a Gyűlölet (La Haine) című 1995-ös film volt, amely hatalmas sikert aratott a 95-ös Cannes-i filmfesztiválon és akkor több díjat is nyert, Mathieu Kassovitz például a legjobb rendező díját is bezsebelte. Vincent Cassel azóta rengeteg filmben alakított, rendkívül változatos figurákat: többek között volt már homokos francia herceg az Erzsébet című filmben, orosz gengszter a Gyilkos ígéretekben, vagy kegyetlen és abuzív tánctanár a Fekete hattyúban. Ha karrierjét végignézzük, talán valahol érthető, hogy a kissé egy kaptafára megformált szupergonosz szerepei nem vonzóak számára.

Forrás: Inverse

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu