Mark Hamill egészen más befejezést szeretett volna A Jedi visszatérhez! [VIDEO]

MOZI HÍREK – Mark Hamill szerint túl cukormázas és happy end-es lett A Jedi visszatér befejezése, ő egy sötétebb zárást szeretett volna.

A Jedi visszatér 1983-ban lezárta a trilógiát: George Lucas ezzel a résszel pontot tett a Csillagok háborújára. Legalábbis addig, amíg nem jött az előzménytörténet és az új Disney-trilógia, ugye… A gonosz Palpatine halott (de ezt a Skywalker korában már „nagyon élvezi” – tehát ott „feléledt”), Darth Vader halála előtt „megtért” (visszaállt a jó oldalra), mert fia meggyőzte, hogy ő valójában jó ember, a Birodalom gyakorlatilag szétesett (egészen addig, amíg nem jött el az Első Rend ideje), a Lázadók hatalmas győzelmet arattak. Miközben a bolygók is felszabadultak, galaxis-szerte eljöhetett az Új Köztársaság korszaka. Béke, boldogság, happy end, amelyet még egy hatalmas buli is megfejelt az Endoron, ahol hőseink Ewok macikákkal együtt, boldogan mosolyogva nézhették egymást és Luke Yoda, Obi-Wan Kenobi és Anakin Skywalker Erő-szellemeit is. Mark Hamill azonban egyáltalán nem volt elégedett ezzel a befejezéssel (gyorsan hozzáteszem: 12 éves fejjel én sem! – BadSector) egészen másféle befejezést képzelt el a trilógia zárásának.

Biztos sokan hallattatok róla, hogy A Jedi visszatér „A Jedi bosszúja” címen került volna eredetileg a mozikba és egy sokkal sötétebb tónusú történetet mesélt volna el. Ami viszont talán újdonság, hogy Mark Hamill azt vetette fel, hogy mi lenne, ha átállna a Sötét Oldalra? A SiriusXM podcastjában Mark Hamill ezekkel a szavakkal magyarázta el, mire gondol:

„Arra gondoltam, hogy átállok majd az utolsó részben a Sötét Oldalra, hiszen fekete ruhát viseltem. Én úgy éreztem, hogy erre felé kellene tartania ennek az epizódnak.”

George Lucas persze nem volt elragadtatva az ötlettől és ezzel zárta le a vitát:

„Mark, ne feledd: ezek [a filmek] gyerekeknek szólnak.”

George Lucas egyébként sem szerette, ha a színészei beleszólnak a forgatókönyvbe: Harrison Ford ötletét is visszautasította, amely szerint a Ford által megformált Han Solónak szintén ebben a filmben kellett volna hősi halált halnia – Lucas félig tréfásan ezt azzal indokolta, hogy „halott Han Solo babát nem lehet eladni”. (Akkoriban ugyanis hatalmas piac volt a Star Wars karakterek, robotok és egyéb járgányok műanyag bábúinak, modelljeinek árusítása.)

Mark Hamill végül belátta (persze, sok mindent nem tehetett), hogy nem véletlenül volt ő a színész, és George Lucas a rendező. Hamill azért még a rá jellemző humorral hozzátette:

„Minden színésznek vágya, hogy eljátszhassa a gonosz ikertestvérét.”

Hozzá kell egyébként tenni, hogy az „örökké elégedetlen” Mark Hamill legutóbb épphogy Az utolsó Jedikben megformált idősebb Luke „szürkébb”, „darkosabb” irányba vitelével nem értett egyet.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu