Matrixot idézett Elon Musk és Ivanka Trump – Lilly Wachovski elküldte mindkettőt a búsba

MOZI HÍREK – A Twitteren a híres vörös piruls Matrix-idézettel akart „jófejkedni” Elon Musk és erre replikázott Ivanka Trump, Lilly Wachovski viszont lazán letorkolta mind a kettőt.

„Válaszd a piros pirulát!” – ezt tweetelte ki a legendás SpaceX- és Tesla-tulajdonos Elon Musk. Valószínűleg nagy „trendi” akart lenni Donald Trump lány, Ivanka Trump mert kapásból ezt válaszolta: „Azt választottam.”

„Mindketten bekaphatjátok!”

– ennyi volt a rövid, de velős válasza Lilly Wachowski-nek, a Mátrix egyik volt rendezőjének. Ez volt az utóbbi idők egyik legfrappánsabb csörtéje – természetesen meg is érkeztek rá azonnal Lily Wachovskit-t támogató reakciók.

Morpheus híres szavai, amikor Neonak átnyújtja a kék, vagy a vörös pirula választásának lehetőségét, egy teljes generáció számára váltak ikonikussá. A „churchofgod.hu” így foglalja össze a két pirula filmbéli jelentését, illetve azt, hogy azóta hogyan vált ez a mozzanat szállóigévé.

„A világsikert arató Mátrix című alkotás joggal vált a popkultúra szerves részévé, hiszen milliók fejtegetik és használják fel a filmben gazdagon feltálalt szimbolizációs rendszereket. A piros és kék pirulák közötti választás mindenképpen a film egyik legmegkapóbb és leginkább emlegetett mozzanatának mondható. Mint tudjuk, a két tenyéren elhelyezett pirula egy sorsdöntő választás alkalmával jön képbe még a film elején. Mivel a filmben az a bizonyos piros pirula a mindent átfogó és meghatározó rendszertől „a Mátrixról” való leválást jelképezte, ezért a különböző „ébredő oldalak” és egyéni „ébredők” millióinak a „szabadság” választását reprezentáló jelképévé, vagy ikonjává vált.” (Churcofgod.hu)

Manapság persze ezt az „ébredést” sokféleképpen lehet értelmezni és a különféle politikai oldalak, vallások, szekták előszeretettel ruházzák át a saját nézetükre a vörös pirulát – attól teljesen függetlenül, hogy konzervatív, vagy szabadelvű látásmódról van szó.

Elon Muskról nehéz eldönteni, hogy melyik oldalt képviseli, de Ivanka Trump nagy eséllyel apja révén inkább a konzervetív „vörös pirulát” nyelte le. Lily Wachovski viszont nem igazán vehette jónéven, hogy az annak idején testvérével együtt kitalált filmes jelenetet és idézetet valahol a saját céljaikra próbálják felhasználni.

Miután posztját oly sokan lájkolták, Lilly arra buzdította a kedves egybegyülteket, hogy ugyan támogassák már a Brave Space Alliance nevű LMBTQ-központot, ha megtehetik. Hogy egyébként emellett a magát annak idején nővé átoperáló Wachovski mivel foglalkozik, azt nem tudni, mert ő nem társult testvére, Lana mellé a Mátrix 4 projekthez, melynek a forgatása egyébként a pandémia miatt most szünetel.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu