PlayStation 5, Xbox Series X: messze még a leleplezések?

A Sony next-gen konzolját talán jó ideig nem fogjuk teljes pompájában látni.

A VentureBeatnél író Jeff Grubb korábban már felhozta azt, hogy a PlayStation 5 játékairól többet is meg fogunk tudni valamikor június elején (június negyedikét említette először, de állítólag a Sony kicsit rugalmasabban kezeli a terveit, így pár nap eltérés felmerülhet a bemutatóban). Most azt írja, hogy lesz egy másik Sony-esemény is, mégpedig augusztusban. De azt itt mindenféleképpen hozzá kell tennünk, hogy a június elején esedékes műsorban is látni fogunk belsős (first-party) és külsős (third-party) next-gen játékokat. Akár már itt is láthatjuk először, hivatalosan a PlayStation 5-öt, de az augusztusi esemény is tartogathat meglepetéseket. Lehet, hogy a Sony inkább kivár a nyár végéig.

A Microsoft esetében havonta fognak az Xbox Series X-ről beszélni az Xbox 20/20 program részeként, és júliusra már ígértek first-party játékokból bejelentéseket, viszont Grubb azt mondja, hogy június 9-én vagy 10-én is láthatjuk a redmondi cég új konzolját. (És az egyenlő megközelítés részeként: a Nintendo valószínűleg kihagyja idén a Nintendo Directet júniusban, és ehelyett véletlenszerű bejelentésekkel élhet – így mutatta be a semmiből a Paper Mario: The Origami Kinget.) Az EA Play Live-ot és a Ubisoft Forward-ot már megerősítették, de a Riot Games és a Blizzard is állítólag tervez valamit a nyárra.

A Gamescom pedig a nyár záró eseménye lesz: a teljesen digitális Gamescom a német játékipari szövetség bejelentése szerint augusztus 27-étől 30-áig tart. A Gamescom Now platformot jelentősen kiterjesztik: ebből a központból érhetjük el az összes új információt, és a játékfejlesztőknek a Devcom Digital Conference nyújt majd alternatívát 17-e és 30-a között. A Gamescom Night Live-ot pedig (ezt fogja Geoff Keighley vezetni) szintén áttették egy új napra: a nyitórendezvénynek szánt műsor augusztus 24-e helyett 27-én este lesz látható. Zárásképp pedig a Gamescom: Best Of Show lesz augusztus 30-án, ami összefoglalja a német rendezvény legfontosabb pillanatait.

Úgyhogy itt-ott már mozognak az események, és a koronavírus miatt még lehet, hogy ezek a dátumok, tervek is módosulhatnak.

Forrás: WCCFTech, Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu