A Greyhound csatahajó: kihagyja a mozikat Tom Hanks háborús filmje! [VIDEO]

MOZI HÍREK – Tom Hanks második világháborús drámája idén, június 12-én került volna a mozikba, azonban a koronavírus járvány miatt azonnal már csak az Apple TV+ csatorna streameli majd.

A Sony forgalmazza Tom Hanks új háborús filmjét, amelyet „békeidőben” (illetve: a pandémia előtt korszakban) még június 12-re terveztek. A Sony Pictures a pandémia miatt rengeteg filmjének moziba kerülését újratervezte, azonban ennél a háborús alkotásnál úgy döntöttek, hogy inkább azonnal az Apple TV+ streaming csatornára kerülhet. A Sony egyébként korábban is átrakta pár filmjét már mozis megjelenésről nettévés szolgáltatásra: a Charm City Kings és az An American Pickle például az HBO Maxhoz került.

Az Apple TV+ számára természetesen „hatalmas fogás” a Greyhound, hiszen az eléggé megcsappant népszerűségű szolgáltatás mindig is nehezen tudta szinten tartani magát a Netflix, az Amazon Prime és a Disney Plus mellett, amelyek érezhető piaci előnyben vannak az Apple-el szemben, akár a kínálatot, akár a felhasználók számát nézzük.

A Greyhound csatahajóról egyébként még március 20-án – nem sokkal a koronavírus miatti kijárási tilalmak és „Maradj otthon!” mozgalmak előtt – dobott ki egy trailert az Intercom Youtube-ra, amelyet az alábbi szöveggel kommentált:

„Az Atlanti-óceánnál nem volt véresebb csatatér. A 2. világháború idején német tengeralattjárók tizedelték az utasszállítókat és a segítségükre siető hadihajókat. Krause kapitány (Tom Hanks) azonban nem ijed meg. De fél. Félti a rábízott flottát, amelynek a biztonságáért felel. 1942-ben, röviddel az Egyesült Államok hadba lépése után a kapitány első háborús feladatára indul: egy 37 hajóból álló konvojt kell átvezetnie a kegyetlen háború legkegyetlenebb hadszínterén.

Ráadásul a németek nem az egyetlen ellenség: az időjárás, a tengerészek közötti ellentétek és a kapitányt gyötrő kétségek is mind kétségessé teszik, hogy sikerül végrehajtaniuk a feladatot. Pedig itt csak két lehetőség van: siker vagy halál… A nagysikerű angol tengerészregény alapján maga Tom Hanks izgalmas forgatókönyvet, és a főszerep mellett, producere is a különlegesen intenzív és látványos filmnek, amelyet egy valódi hadihajó fedélzetén forgattak.”

Nyilván, a magyar nyelvű trailer végén hallható „hamarosan a mozikban” mondatot most már elfelejthetjük, pedig ez a film látvány tekintetében ütött volna a hatalmas mozivásznon…

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu