Assassin’s Creed: Valhalla: aprólékos lesz a sötét középkori Anglia

Nem fog a Ubisoft játéka megsürgetni minket, hogy gurítsuk előre a történetet, hanem francia kifejezéssel élve laissez-faire hozzáállással él (azaz hagy minket felfedezni).

A két előző AC, az Assassin’s Creed: Origins és az Assassin’s Creed: Odyssey is olyan kritikákat kapott, hogy ismétlődő tartalmú volt (igaz, az Odyssey valamelyest javított ezen a téren), és a mellékküldetések esetében a történetmesélés minősége is átlag alatti volt. Ezt a hibát nem akarják ismét elkövetni – Ashraf Ismail, az Assassin’s Creed: Valhalla rendezője a Kotakunak adott interjújában kifejtette, hogy a Ubisoft Montreal (illetve a tizennégy másik Ubisoft stúdió, ami segített a quebec-i csapatnak) erre a témára erősen rágyúrt.

Ismail azt szeretné, ha a játékosok annyira elmerülnének az Assassin’s Creed: Valhalla világában, hogy tovább játszanának vele, amivel felfedezhetnek minden területet, ugyanis szerinte ezt egy igazán kézzel faragott világ lett. A Ubisoft biztosra akart menni abban, hogy az angol sötét középkor esszenciáját átérezzük teljes részleteiben. A területtől függően eltérő szokások és életmódok voltak, ezt pedig felhasználták a játékban is. Ishmail szerint eléggé aprólékosak voltak, és ezért akarja azt, hogy felfedezzünk mindent, még úgy is, hogy ennek nagyobb része kiegészítő, opcionális tartalom.

Az viszont már bátor kijelentés, hogy azt szeretné: minden egyes eltöltött óra az Assassin’s Creed: Valhallában megérte számunkra. Az egyediség volt a céljuk, illetve az, hogy tiszteljék a játékosok idejét, ők így rejtélyeket és puzzle-ket kapnak, amiket megoldhatnak. Kicsit furcsa szóhasználattal élt (ő maga mondja ezt, nem mi), de azt mondja, hogy jóval nagyobb rejtélyekről van itt szó, és nagyobb puzzle-k várnak felfedezésükre, és azok mögött elgondolkodtató igazság vár majd ránk.

Az Assassin’s Creed: Valhalla még nem rendelkezik megjelenési dátummal, de a pletykák szerint október közepén érkezhet. A játék PlayStation 5-re, Xbox Series X-re, PC-re (Epic Games Store, Ubisoft Store), Google Stadiára, PlayStation 4-re és Xbox One-ra készül. A next-gen konzolokon nyitócím lesz.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu