Biomutant, Dead Island 2 és Saints Row: rossz hírek!

Az svéd Embracer Group tervei nem túl rózsásak a jövőre nézve.

Korábban a THQ Nordic AB néven volt ismert az Embracer Group nevű, több európai videojátékos vállalatot is tömörítő, svéd vállalat, amely nemrég egy pénzügyi beszámoló során ismertette jövőbeli terveit – olvashatjuk a GamesSpot-on. Persze, próbálták pozitívan tálalni ezeket, de összességében – gamerként – nem fogjuk hanyatt vágni magunkat tőlük (legfeljebb a szomorúságtól.)

A jelentés alapján a céghez tartozó stúdiók jelenleg 118 projekten dolgoznak, ezek közül 69-et még nem jelentettek be. A következő, 2022 Q1 (első negyedévet) lezáródó pénzügyi évben „tovább gyarapodik a befejezett játékaik értéke”, amiatt is, mert ekkor jelenik meg „az első AAA játékaik a Metro Exodus óta.” Ez konkrét utalás arra nézve, hogy előreláthatólag egyre jelentősebb és egyre fontosabb címeket dobnak majd piacra. Ám ez a megfogalmazás ugyanakkor egyben azt is jelenti, hogy ebben a pénzügyi évben, tehát egészen 2021. március 31-ig már nem fognak „AAA” játékot kiadni.

Ez pedig azért is szomorú hír, mert több olyan játék is náluk van, amelyek már jó ideje fejlesztés alatt áll. Ilyen például a szerencsétlen Dead Island 2, amelyen már 2014 óta munkálkodik a harmadik stúdió, illetve a következő Saints Row, melyet már nagyon régóta várnak a rajongók. Persze, ezzel a két játékkal kapcsolatban azonban eddig sem gondoltuk, hogy túlságosan hamar elkészülnének, a Biomutanttal viszont más a helyzet. Az Experiment 101 akció-szerepjátéka, amelyben egy mutáns rágcsálót alakítunk, elvileg 2018-ra volt betervezve, azonban átkerült először 2019-re, majd miután már egy jó ideje nem hallottunk róla semmit, most februárban mondták, hogy nem tudják, mikor készülhet el, tehát jelenleg nincs megjelenési dátuma. Lévén két évvel ezelőtt elég sokat láthattunk belőle, így erre a játékra 2020-ban számíthattunk, de az Embracer megfogalmazása szerint még nagyjából egy évet kell rá várni. A másik lehetőség, hogy csak nem tartják AAA projektnek, ami úgyszintén elég rosszul hangzik.

Pár cím, amit már bejelentettek: THQ Nordic: Aquanox Deep Descent, Biomutant, Desperados III, Destroy all Humans! remake, Scarf, Spongebob – Battle for Bikini Bottom Rehydrated, The Guild 3, Knights of Honor II: Sovereign, Gothic remake. Deep Silver: Dead Island 2, Iron Harvest, Pathfinder: Kingmaker, Wasteland 3, Maneater, Windbound, Saints Row the Third Remastered. Coffee Stain Studios: Deep Rock Galactic, Huntdown, Satisfactory, Songs of Conquest, Midnight Ghost Hunt. Saber Interactive: Era Combat, I, Viking, Plazmic, Slototerra, NBA 2K Playground, WWE 2K Battlegrounds (a WWE kivételével mind mobilos). Milestone Srl: Ride 4. HandyGames: A Rat’s Quest, El Hijo, One Hand Clapping, Spitlings, Aces of the Luftwaffe Squadron – Extended Edition (mobil!), Townsmen VR, Endling – Extinction is Forever, Chicken Police – Paint it Red!, Pile Up!, Airhead. Ravenscourt: 9 Monkeys of Shaolin, Cooking Mama Cookstar. 31 stúdió, 40-nél is több országban, több mint 3500 alkalmazottal…

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu