PlayStation 5: itt-ott trükközés a játékok bemutatóival?

A PlayStation 3 megjelenése előtt látott CGI-s, kamu trailerek után ez nem hangzik jól.

A ResetEra fórumon a VentureBeatnek író Jeff Grubb azt állítja, hogy a Sony visszafogja magát, és nem lesz gyakori példa a képernyő alján a felirat, hogy „ez a játék PC-s környezetben fut, de a PlayStation 5-re optimalizált lesz”. Bár ez korrekt hozzáállás, mégis trükközésről van szó: tehát lesz olyan játék, ami nem konzolon, vagy inkább fejlesztőkészleten fut, hanem egy PC-s buildet rögzítettek a fejlesztők a prezentációra. Hozzátesszük, hogy third-party, tehát külsős címekről lesz szó. (A Ubisoft esetében a grafikai butítás ennél komolyabb is volt anno – elég a Watch_Dogs bejelentő videójára gondolni: messze látványosabb volt, mint a 2014 tavaszán megjelent játék, de az Anthem esetében is nagy eltérés volt az E3-as látnivalók és a számunkra is elérhető játék között…)

A Bloombergnek író Takashi Mochizuki a Sony pénzügyi jelentésén ott volt, és az ott hallottakat alapján arról tudósított, amit Kenichiro Yoshida, a Sony vezérigazgatója mondott – hamarosan egy erős PlayStation 5-ös játékkínálatot fognak nekünk bemutatni. Ideje is, mert a Microsofttal ellentétben a Sony nagyon csendben volt mostanában. Talán a sokszor pletykált június 4-ei rendezvényre gondolt a Sony vezérigazgatója.

Térjünk vissza egy kicsit Grubbra – ő a Twitteren még azt is mondta, hogy nem nagyon lenne értelme a next-gen konzolok árára várni augusztus előtt. Amikor az Intel, az Nvidia, és az AMD elindítja a hasonló hardverüket (itt értelemszerűen a processzorokra, GPU-kra gondolt…), akkor ők is az utolsó percig kivárnak az ár bejelentésével. A Sony és a Microsoft számára szerinte ez az egyetlen megváltoztatható dolog, de mivel a konzolok az előrendelésekre támaszkodnak, ők sem várhatnak olyan sokáig. Ezzel pedig kb. aláhúzta a pletykált augusztusi PlayStation 5-bemutatót is.

A PlayStation 5 (és az Xbox Series X is) az év végén indul el. (Talán októberben? Mind a két konzol esetében hallottunk már ezzel kapcsolatos pletykákat.)

Forrás: WCCFTech, VG247, PSU

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu