Dűne film: egy évet töltött a rendező az egyik legfontosabb elem megalkotásával

MOZI HÍREK – Denis Villeneuve, az új Dűne film rendezője minden apró részletet figyelembe vett a kidolgozásukkor.

Denis Villeneuve, aki olyan filmekkel vált híressé, mint a Sicario Szárnyas fejvadász 2049, most pedig a rövidesen mozikba kerülő Dűne új változatának rendezője, az Empire-nek adott interjút a munkájáról, azt felemlegetve, mekkora kihívás is volt megalkotni az Arrakis bolygó homokférgeit. Nem kevesebb, mint egy teljes évet dolgoztak a kreatív tervekkel.

„Minden apró részletet kidolgoztunk, a bőrük felületétől kezdve a szájuk mozgásán át egészen addig az aspektusig, ahogy a homokban táplálkoznak.” – magyarázta. „Egy teljes évet munkálkodtunk a külsejükön, illetve azon, hogy megtaláljuk a hibátlan, megfelelő módon őskorinak tűnő formájukat.”

Érdekesség, hogy David Lynch 1984-es Dűnéjének homokférgeit Carlo Rambaldi készítette, aki E.T. külsejét is kidolgozta. Nem volt az a film sem olcsó: a ’84-es alkotásban csak a homokférgek kétmillió dollárba kerültek, részben amiatt is, mert praktikus effektekben, illetve valódi modellekben és miniatűr díszletekben gondolkoztak, mialatt a lényeket maguk a stábtagok mozgatták.

Ami pedig Villeneuve filmjét illeti, eddigi filmjeit ismerve (például az Érkezés és a Szárnyas fejvadász 2049 lenyűgöző vizuális világát) nagy eséllyel számíthatunk rá, hogy ezúttal is valamilyen epikus alkotásra számíthatunk. Hogy mennyire válnak elvárásaink, azt december 18-án megtudhatjuk, akkor kerül ugyanis mozikba a film.

(forrás: IndieWire)

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu