Mafia II: Definitive Edition: eléggé csapnivaló lett az újrakiadás [VIDEO]

Glitchek tömkelege konzolon, és PC-n is már láttunk jobbat nála…

Május 19-én jelent meg a Mafia II: Definitive Edition, a 2010-ben PlayStation 3-ra, Xbox 360-ra és PC-re megjelent Mafia II felújított (?) változata PlayStation 4-en, Xbox One-on és PC-n. (Ugyanekkor érkezett a Mafia III: Definitive Edition is, ami az alapjáték plusz az eddigi összes DLC, igaz, Európában ez nem nagyon jött össze a Take-Two-nak…)

De a minőség katasztrófa. Főleg a PlayStation 4-en érzékelhetőek furcsa glitchek, az orrunk előtt felbukkanó tereptárgyak, és néhol a frame rate is egy diavetítés szintjén van. Az első videót nem kommentáljuk, de a másodikat igen: ha esetleg túléltük a garázsban látható csodát (ezt így mégis hogy…?), akkor a havas textúrahibák mellett jönnek a földönkívüli fények, amire a frame rate is bemondja az unalmast. A harmadik videóban a pop-in látható (ami még egy távoli tereptárggyal még oké is lenne, de nem úgy, hogy KÉT LÉPÉSRE TŐLÜNK tölti be!), a negyedikben pedig az Assassin’s Creed: Unity-féle arcglitch is visszaköszön.

A 2K Games (=Take-Two) még nem reagált erre a minőségre, amiért nem is a Hangar 13 a felelős (ők készítették a Mafia III-at, és most a Mafia: Definitive Edition remake is náluk készül), hanem a D3t Ltd., ami a The Roomon és a Shenmue III-on kisegítőként dolgozott. Ez volt az első remaster projektjük, de ezt látva utolsó lesz. Ez fércmunka tőlük.

De ez még nem minden: Xbox One X-en az eredeti Mafia II-vel semmilyen grafikai tuning nincs, még a felbontás sem 4K, és a HDR-t sem látjuk. A Microsoft megtehette volna, hogy a Mafia II lemezével rendelkezőknek a visszamenőleges támogatás révén pluszban odaadják a grafikai felújítást (ezt a Steamen láthatjuk is). Azt még hozzátesszük, hogy a PC-s verzióhoz egy halom mod van, mint például ez itt. Az Old Time Reality mod csúnyán veri a hivatalos remastert…

A Mafia: Definitive Edition augusztus 28-án jön PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re. Konzolokon lemezes kiadásban is elérhető lesz, ahogy a Mafia: Trilogy is.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu