Közismert Fortnite-streamer volt a Deák téri késelés egyik áldozata

A gyilkosságban elhunyt két fiatal közül az egyik a Twitch.tv-n streamelt rendszeresen Fortnite-ot.

Biztosan nagyon sokan hallottatok a péntek esti tragédiáról, amelyet a tévében, az online és print sajtóban, továbbá a police.hu oldalon is elég részletesen kitárgyaltak. A szomorú történet lényege: két társaság került összetűzésbe és a dulakodás során a Cs. Krisztián nevű elkövető kést rántott és a két fiatal áldozat holtan esett össze. Egyikük alig 16 éves volt, a másik 21 esztendős és mindketten azért indultak neki az éjszakának, hogy megünnepeljék a fiatalabbik (Gergő) a sikeres érettségijét és az idősebb (László) születésnapját. Sajnos az este tragédiába torkollt és kettőjük halálával végződött. Persze, jogos a kérdés, hogy theGeek miért ír erről, hiszen videojátékokkal és filmekkel foglalkozunk, ez pedig egy bűntényről szól, viszont kiderült, hogy Laci egyben Fortnite-játékos is volt nem csak „egy fiatal” volt a bűnügyi statisztikában, hanem egy egykori Fortnite-játékos, aki korábban rendszeresen közvetített Twitch-en és már 4138 követőnél tartott.

A szomorú tényre SabyG Fortnite-játékos hívta fel a figyelmet saját Twitter-oldalán. A tweetet angolul írta meg, a fordítás kb. így szól: „Magyar streamer és ex Fortnite-játékos halt meg Budapesten, mivel néhány srác megkéselte őt és a legjobb barátját. Üdvözlünk Magyarországon!” Laci (aki Keserű néven volt fent a Twitchen) egy jó ideje már nem rakott ki új videót és a kegyetlen tragédia miatt most már nem is fog soha többé.

A Blikkre hivatkozó Index portál szerint a szintén „születésnapos”, 18. születésnapját ünneplő elkövető, Cs. Krisztián intézetben élt. A társaságában lévők a vitát követően ütötték-verték a földön fekvő fiúkat, fejbe és hasba rugdosták őket. Miután Krisztián halálra késelte a két fiatalt, a társaság elmenekült.

A 24.hu információi alapján beismerő vallomást tett Cs. Krisztián, akit a rendőrség nem sokkal az eset után elfogott, őrizetbe vett, és indítványozta letartóztatását. A hírportál azt is írja, hogy a szintén őrizetbe vett J. Dániel és J. Marcell pedig ténybeli beismerő vallomást tett a kihallgatása során. A rendőrség összesen kilenc embert állított elő eddig.

Update: a gyilkossággal és az egyik áldozattal, Lacival kapcsolatban további információkat itt olvashat!

Források: Index, 24, Police.hu

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu