God of War-sorozat: kiszámoltuk, mennyi időbe kerül mind végigjátszani!

Egyenként és összesen is megnéztük, vajon meddig tart, ha le akarod tudni a God of War-sorozat minden egyes részét.

A 2005-ös megjelenése óta a God of War játékok enyhén szólva sem azáltal váltak híressé, hogy nagyon hosszú ideig tartott volna végigvinni azokat. Persze, ez nem feltétlen negatívum egy olyan sorozatnál, amelyben az adrenalinpumpáló akción és a rendkívül látványos átvezetőkön nyugszik. Az egész biztos, hogy a maga a God of War és örökké dühös spártai harcosa: Kratos, igazi PlayStation- és akciójátékos ikonná váltak.

Mindezeket figyelembe véve érdekes kérdés, hogy vajon mennyi időt töltöttünk Kratos-szal a sorozat összes részében. A How Long to Beat weboldalt kerestük fel, hogy utánajárjunk, mennyi időt töltöttünk el az egyes részekkel, illetve a teljes sorozattal. Több mint 15 éven összesen nyolc rész készült, ezek közült ötöt a Santa Monica Studio készített hagyományos otthoni PlayStation konzolokra (PS2, PS3, PS4), illetve 2 PSP címet és egy mobiljátékot pedig a Ready At Dawn.

Lent láthatjátok, hogy egyenként mennyit időt tölthettünk el az adott címekkel, azt pedig most eláruljuk, hogy mennyi ideig tart a teljes sorozat végigjátszása: összesen 74 órát kell beleölni, amíg Kratos összes kalandját letudjuk – tehát nagyjából három teljes nap, alvás nélkül. Ebbe nem tartoznak bele a játékbeli extrák, amelyek az összes címben megtalálhatóak (beleértve a legelső, 2005-ös játékot is), amelyek révén ténylegesen 100%-osan letudhatjuk az összes részt.

Ami pedig igazán izgalmas: sorrendbe raktuk a játékokat, hogy a leghosszabbtól a legrövidebbig. Talán nem meglepő, hogy a 2018-as, legutóbbi God of War a legterjedelmesebb epizód, a többihez pedig lessétek meg a részletes listát. Érdekes egyébként, hogy a legutóbbi rész majdnem megduplázta a játékok átlagos végigjátszási idejét. Vajon ez lesz majd a sztenderd a Santa Monica Studio következő játékaiban is? Ezt majd csak a PlayStation 5-re megjelenő következő God of War-ból tudhatjuk majd meg… Most pedig következzék a lista!

 

  • God of War (2018)

Fősztori: 20½ óra; sztori és extrák: 31½ óra; Totális élmény: 51 óra

 

  • God of war II

Fősztori: 12 óra; sztori és extrák: 12½ óra; Totális élmény: 13½ óra

 

  • God of War III

Fősztori: 10 óra; sztori és extrák: 11 óra; Totális élmény: 17½ óra

 

  • God of War (2005)

Fősztori: 9 óra; sztori és extrák: 9½ óra; Totális élmény: 12½ óra

 

  • God of War: Ascension

Fősztori: 8½ óra; sztori és extrák: 9½ óra; Totális élmény: 13½ óra

 

  • God of War: Ghost of Sparta

Fősztori: 6½ óra; sztori és extrák: 7 óra; Totális élmény: 8½ óra

 

  • God of War: Chains of Olympus

Fősztori: 5½ óra; sztori és extrák: 6 óra; Totális élmény: 9 óra

 

God of War: Betrayal

Fősztori: 2 óra; sztori és extrák: 2½ óra

 

Ha régebbi részek kritikáira vagyok kíváncsiak, akkor az első két rész remasterjét egybefoglaló, PS Vitára elkészült God of War Collection tesztjét itt olvashatjátok, a God of War III Remaster epizódját itt , a rákövetkező God of War: Ascensionét itt és a legutolsó részét, a PS4-es God of Warét pedig itt.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu