Suda51: szeretne több Switch portot, de meg van kötve a keze

Rajta nem múlna, hogy a régebbi játékai a Nintendo Switch-en is elérhetőek legyenek.

Goichi Sudát mindenki Suda51-nek hívja, mert ez könnyebben megjegyezhető. Ő részt vett az idei MomoCon fesztiválon, de mielőtt farkast kiáltana a fiú, nem, nem személyesen volt ott. (Minek lett volna? Az amerikai Georgia államban található Atlantában tervezett eseményt lefújták a koronavírus miatt – de helyette egy digitális, interneten közvetített alternatíváról van szó.)

Itt Suda kapott több kérdést is a rajongóktól, és párra igyekezett válaszolni is. Sokan aziránt érdeklődtek, hogy a korábbi játékai (pl. Killer7, Killer Is Dead, Silver Case) kaphatnak-e Nintendo Switch portot. Sajnos nem adott pozitív választ. Elmondta, hogy a Killer7 portja a Capcomon múlik. A Killer is Dead esetében az IP jogai részben a Kadokawa Gamesnél, részben a Grasshopper Manufacture-nél vannak, így az előbbi beleegyezése is szükséges a porthoz.

Az 1999-ben csak Japánban PS1-re (majd világszerte PC-re és Macre 2016-ban, aztán PlayStation 4-re 2017-ben) megjelent The Silver Case esete viszont tisztább. Ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy a cégen belül voltak már erről beszélgetések, így ebből megvalósulhat egy Nintendo Switch konverzió. Suda51 a stream során arra is utalt, hogy a 2001-ben PS2-re (szintén csak Japánban), aztán 2008/2009-ben Nintendo DS-re világszerte megjelent, kaland műfajú Flower, Sun and Rainből készülhet egy remake. (Ha belegondolunk, a The Silver Case esetében is bejött, és a Flower, Sun and Rain is híresebb lehet – most pedig nem lenne egy handheldre lebutítva a játék. Azért a PS2 és a DS között nem nagyon van értelmes átmenet…)

Eközben azért készül a No More Heroes 3 is, és ez valamikor idén érkezik a Nintendo Switch-re. Remélhetőleg ebből is többet látunk és hallunk hamarosan. 2021-ben pedig a Hotel Barcelona jön tőle és Hidetaka Suehirotól (Deadly Premonition – ebből is nemsokára itt a folytatás, a tervek szerint július 10-én startol a Switch-en).

Forrás: VG247

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu