Betiltották a The Last of Us Part II-t több országban is!

Talán nem nehéz kitalálni, hogy szexuális tartalom, meztelenség és LMBT szereplők a fő indokok, amelyek nem tetszettek a konzervatív cenzoroknak.

És hogy mely országokról van szó? Nem kell aggódnunk, nálunk (még…) nem csapott le a cenzorok keze, konkrétan néhány közel-keleti ország és észak-afrikai országról van szó, ahol a rendkívül konzervatív vallások és az állami vezetés nem tűri, ha a lakosság ilyen „szentségtelen tartalommal” találkozik. Erről konkrétan a VG247 számolt be, megemlítve, hogy ezekben az országokban hivatalos forrásból nem lehet majd megvásárolni a The Last of Us Part II-t. Ez konkrétan abból derült ki, hogy annak ellenére, hogy a régióban még futnak a PlayStation reklámjai, (az arab Twitter-oldalukon nemrég még emlékeztették is a helyi gamereket a játékmenetet bemutató State of Playre), néhány helyi játékosnak azonban feltűnt, hogy előrendelni már nem tudják a játékot.

Aztán végülis Redditen derült ki a szomorú tény: az Egyesült Arab Emírségekben élő egyik játékos posztolt egy screenshotot egy levélről, amelyben az Playstation ügyfélszolgálatosa ecseteli a szituációt. Az üzenet elég egyszerűen fogalmaz: ha a PlayStation felhasználó nem leli a PlayStation Store-ban játékot, akkor az amiatt van, hogy abban a régiójában betiltották. Szaúd-Arábiában pontosan ugyanez a helyzet, míg a helyi PS Store-ban a The Last of Us PS3-as első részét és PS4-es remasterjét meg lehet találni, addig a Part II már nincs sehol. A középkori japánokkal, vagy mongolokkal nincs ilyen probléma: a szintén rövidesen megjelenő PS4-exkluzív Ghost of Tsushima megtalálható ugyanitt.

Bár hivatalos indoklás nincs, de elég világos, hogy miért csapott le a cenzorok tiltó keze. Ezekben az országokban a vallási kérdéseket, illetve a szexualitás nyílt ábrázolását, továbbá az azonos neműek közötti kapcsolatokét is radikálisan tiltják. A bevezetőben említett háromféle tartalom elég egyértelműen kiverhette náluk a biztosítékot.

Mivel nálunk nincs ilyen probléma (reméljük, nem is lesz) így nálunk a The Last of Us Part II június 19-én, magyar felirattal fog megjelenni PlayStation 4-re.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu