Kémek, Berlin, nyolcvanas évek: ez lett volna a Hangar 13 új játéka, a Rhapsody [VIDEO]

Sajnos csak múlt időben, mert a Mafia III Definitive Editionben elrejtett fájlok már csak egy projekt maradványait idézik.

Múlt héten jelent meg a 2016-os Mafia III (teszt)Definitive Edition”-je, amely csak annak köszönheti ezt az elnevezést, hogy újra kiadták az eredeti játékot és hozzávágták az összes DLC-t, továbbá, frissítették vele az eredeti verziót, így, aki annak idején ingyenesen bezsákolta PlayStation Plus-on (PS4-en), az ingyen megkapta a kiegészítőket is, ami azért nem rossz, még ha az eredeti játék hagy is némi kívánnivalót maga után.

Most viszont kiderült, egy „rejtett extrát” is tartalmaz az új verzió: eldugták benne a Hangar 13 egy soha el nem készült játékának pályáját, amelyet a Mafia III után kezdtek el fejleszteni. Ezt konkrétan egy Sliderv2 nevezetű YouTube-videós fedezte fel, miközben a játék fájljait nézegette, tegnap pedig fel is töltött róla egy videót Youtube-ra. Maga a videó nem túl impozáns, lévén csak Berlin kezdetleges vázát láthatjuk benne (az épületeknek csupán a fehér teste készült el), de azért látszik, hogy volt benne kraft.

Maga a játék is ismert: először a Kotaku egy 2018-as cikkében írtak róla névtelenül nyilatkozó fejlesztők Jason Schreiernek. A játék címe Rhapsody lett volna, a sztorija pedig az 1980-as években játszódott volna. A főszereplő egy orosz származású zsidó, aki a címben lévő amerikai kémszervezetnek dolgozott volna. Ez talán túlságosan is érdekesnek hangzott, mert a stúdiónál kényszert éreztek, hogy az eredeti projekthez piszkáljanak, és egy zenélős akciójátékot (!) akartak belőle csinálni, később pedig valamilyen szuperhősös témára átalakítani. Hogy végül mi lett a projekt sorsa, az kétséges, de a Koktaku-cikk 2018 elején még mindig csak a különféle koncepció között vergődtek. Mivel most belegyömöszölték – megint, valamilyen érthetetlen okból – a játék pályáját a Mafia III-ba, elég esélyes, hogy törölték az projektet.

Ezt leszámítva, ugye már írtunk róla, a Hangar 13 egy új játékon dolgozik, ami ugye még egy márciusi álláshirdetés alapján derült ki, mely egy nyíltvilágú játékban valósul meg. Hogy ez mi lesz, az is kérdés, de mindenesetre ez a berlini pályás játék már szinte biztos, hogy nem. Nincs más hátra, mint hogy megvárjuk az augusztus 28-án piacra dobott a Mafia első részének felújított változatát, amely remélhetően jobb lesz, mint a d3t team csapata által az elég tragikus állapotban portolt Mafia II Definitive Edition.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu