Meghátrált a PlatinumGames vezetője a next-gen konzolos kommentje után

„Többé-kevésbé ugyanaz”, mint a PlayStation 4 és az Xbox One, mondta korábban Atsushi Inaba (Astral Chain, Nier Automata, Okami) a PlayStation 5-ről és az Xbox Series X-ről – most kifejtette részletesebben.

Még tavaly azt mondta a PlatinumGames vezetője, hogy a két next-gen konzol nem nagyon döntötte le a lábáról, és szerinte többé-kevésbé ugyanazt kínálja a Sony és a Microsoft vasa, mint a jelenlegi generációs konzoljaik. Ezzel kapcsolatban beszélt a VGC-vel egy részletesebb interjúban. Inaba szerint a kijelentése egyfajta sznobként festette őt le, de most már izgatott, mert úgy véli, hogy a PlayStation 5 és az Xbox Series X is több lehetőséget ad majd nekik grafikailag és technológiailag egyaránt… de kitart amellett, hogy a PlayStation 4/Xbox One duóról váltás nem lesz olyan drámai, mint a korábbi konzolgenerációs váltások esetében. (A legnagyobb ugrást talán a PlayStation 2/Xbox duóról a PlayStation 3/Xbox 360 kettősre lépést mutatta. Elvégre ez a két konzol HD felbontást kínált, igaz, azért a PS2/X pároson is volt egy-két ilyen cím már.)

Inaba azt mondja, hogy a SNES-PlayStation váltás is nagy volt (a pixeles, sprite-os grafikától a polygonokig), és szerinte néhány évvel azelőtt senki sem képzelt volna ilyesmit el. Aztán ezektől ámuldoztak az emberek, mert nem voltak készek erre, annyira új volt, és bár örül a next-gen konzolok által kínált újításoknak, úgy látja, hogy nincs meg az a meglepetésfaktor. (És poénos példával élt: az egyik percben még úgy véli, hogy menő a bejelentés, egy perccel később már arra gondol, hogy mit nézzen a Netflixen.) Azért hozzátette, hogy ez az ő személyes véleménye, de ipari szemszögből ígéretesnek tekinti a PlayStation 5 és az Xbox Series X megjelenését.

Kifejezte még azt is, hogy a Sony és a Microsoft nem mutatta még be teljesen a next-gen konzolokat, így még meglepheti a két cég őt, és lehetnek olyan tényezők, amik megváltoztathatnak egyet s mást (pl. hogy miként játszunk), és nem mondja azt, hogy ő mindent tud az új vasakról. Szerinte a Nintendo Switch jó példa arra, hogy egy konzolgyártó bátor lépéssel valami újat hozzon össze – szerinte egetrengető ötlet volt az, ahogy a Nintendo egy otthoni konzolt hordozhatóvá tett, mert ilyesmit eddig nem gyakran láttunk.

Ez azért korrekt tőle.

Forrás: GameSpot

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu