Star Wars: a Sith-ek bosszúja: négyórás vágást követelnek a rajongók!

MOZI HÍREK – Állítólag négyórányi anyag készült belőle annak idején és a film, illetve a Star Wars fanok egyfajta „Lucas-vágást” szeretnének belőle – el is indult az aláírásgyűjtő akció.

Nemrég derült ki, hogy rajongói kérésre elkészülhet a „Snyder’s Cut”, tehát az Igazság ligája négyórás vágása, így a Star Wars-fanok most úgy érezték, hogy nekik is követelniük kell az egyik legjobb Csillagok háborúja mozi, a Star Wars: a Sith-ek bosszúja című film négyórás vágását. Az aláírásgyűjtés már el is indult a Change.org-on. A kitűzött cél 15.000 aláírás és eddig 10.700-nál tartanak, szóval esélyes, hogy azt el is fogják érni. A felhívás szövege imigyen szól:

„Hello there! (Ez Obi-Wan Kenobi jól ismert és mémmé vált köszöntése – a szerk.) Az eredeti Star Wars: a Sith-ek bosszúja vágás négyórás volt és mi úgy gondoljuk, hogy George Lucas-nak jó dolgot kellene cselekednie azáltal, hogy megadják a rajongóknak, ami őket megilleti. Mi szeretjük a demokráciát és reméljük, hogy ő is szereti. Azáltal, hogy ezt aláírod, Te is hallatod a hangodat… Legyen az Erő veled és bízakodj!”

Más kérdés, hogy mennyi értelme van ezt a verziót követelni, amikor több szempont is ellene szól – talán több is, mint ami mellette. Egyrészről a Snyder-cuttal ellentétben, egyáltalán nem biztos, hogy ez a négyórás vágás tényleg létezik és nem csak mendemonda. Másrészről ezt a vágást maga Lucas készítette (a Snyder-cuttal ellentétben), így az sem biztos, hogy ő egyáltalán akar ezzel foglalkozni, vagy az ő víziójának megfelelne az újravágás, amikor az eredeti film már egyszer megfelelt. Harmadrészt, a jogok most már a Disney-nél vannak, (mely cég kapcsán nemrég írtunk róla, hogy inkább kivágnak, mint hozzáadnak részleteket a korábbi filmekhez) és a Disney-nek kellene először felkeresnie Lucas-t (vagy legalább is megegyeznie vele), hogy ezt az „új” (vagy inkább „régi”, ha igaz) négyórás „rendezői vágást” elkészítse a 2005-ös filmből. Az eredeti film egyébként 140 perces volt, szóval nem csekély különbség lenne a két vágás között.

Forrrás: movieweb

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu