The Crossing, Ravenholm: videón az Arkane törölt projektjei [VIDEO]

A NoClip új dokumentumfilmje bemutatja nekünk az Arkane Studios két törölt játékát.

Kezdjük a The Crossinggal. Ez egy egyjátékos akció-FPS lett volna a Valve Source Engine-jén, de ehhez jött volna Viktor Antonov (Half-Life 2, Dishonored – a The Crossingnak ő volt a tervezője és rendezője is) csavarja. Az egyik egyedi funkció a cross-player lett volna, ami ötvözte volna az egyjátékos kampányt a multiplayerrel. Bármikor bekapcsolhattuk volna ezt a funkciót, hogy más, hasonló szinten levő játékosok csatlakozhassanak hozzánk, amivel az ellenfeleket irányíthatták volna. (Ismerősen hangzik, nem? Ilyesmit próbál az id Software-nél a Bethesda a DOOM: Eternal Battlemode-jával…)

A történetben a templomosok (őket az Assassin’s Creedből is ismerhetjük!) kettébontják Párizst. Az egyik felében ők fejlődtek volna, és az ő városfelük gótikus, részletes, kidolgozott, magas épületekkel rendelkeztek volna, míg a másik térfél a hagyományos város maradt volna, ahol lázadások és tüntetések lettek volna. A két térfél között portálokon keresztül közlekedhettünk volna. A hagyományos város SWAT-szerű játékmenetet és környezetet kínált volna, míg a templomosok városrésze speciális képességeket hozott volna magával (csáklyákkal falmászás, objektumok dobása, kard…).

Az Arkane már készen állt arra, hogy megállapodjon egy meg nem nevezett kiadóval (…Ubisoft? Elvégre a 2006-os Dark Messiah of Might and Magic-et ők adták ki, és ez is a Source Engine-t használta…), de „borzalmas” volt a megállapodás: az Arkane szerint maximum hetente, két hetente beszélt volna velük ez a cég, és minden egyes alkalommal romlott a szerződésben a megállapodás feltételei. Emiatt pedig a stúdió egy millió dollárt vesztett, miközben fennmaradt a remény, hogy valaki kiadhassa a The Crossingot.

De volt egy másik projektjük is, név szerint a Ravenholm, ami egy Half-Life spin-off lett volna. 2016-ban Warren Spector és az ő csapata, a Junction Point egy Half-Life 2 epizódon dolgozott. Ez nem valósult meg, de a prototípust átadták az Arkane-nek, amikor is a Valve felbérelte őket. A Junction Point egy mágnesfegyvert alkotott, ami hasonló volt a gravitációs puskához. Gömbszférákat lőhettünk volna ki, vagy magunkhoz vonzhattunk volna objektumokat.

Az Arkane egy olyan forgatókönyvnek ült neki, ami szerint a történet Ravenholm környékén játszódott volna. A főszereplő Shephard lett volna a Half-Life: Opposing Force-ból, és Father Gregory-val találkoztunk volna. Ő egy elmegyógyintézetben bújt el, ami egy kísérletező központként szolgált. Az épület korábban gyermekkórház volt, és emiatt találtunk volna például játékbabákat is, ami ijesztő hangulatot kölcsönzött volna. A stúdió beszél az egyik szivárgásról is, ami 2013-ban volt. Emiatt sokan Half-Life 3-ként, vagy egy új epizódként kezelték a Ravenholmot, de a stúdió másképp vélekedett: a Half-Life 2 Episode 1 és 2 is a buildben volt, mivel a Valve-val közösen dolgoztak a projekten, ám az Arkane egy különálló spin-offként kezelte a játékot, ami kb. 33:33 körül látható a lenti videóban.

Kár, hogy egyik sem valósult meg.

Forrás: VG247, VG247

Bonjour, supportez s’il vous plaît notre page theGeek.site sur Patreon, afin que nous puissions continuer à vous écrire les dernières nouvelles et critiques de jeux, de films et de technologies en tant que magazine indépendant.
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu