Több évre van még a Grand Theft Auto VI megjelenése?

Lehetséges, hogy a Take-Two az új Grand Theft Auto esetében nem tudta rávenni a Rockstart arra, hogy kisebb játékot adjon ki hamarabb, hogy azt később bővítgessék?

Korábban írtunk már arról, hogy állítólag mit is szeretne a kiadó elérni a Rockstarral – az a panaszuk, hogy nem adnak ki gyakran játékot (de azt valahogy csak nem tudják figyelembe venni, hogy ami tőlük kijön, az hozza a pénzt a konyhára, és mostanában a GTA Online főleg dönti a pénzt a Take-Two-ra a Grand Theft Auto V-ből), de lehet, hogy meggondolták magukat, ha hihetünk ennek a képnek.

A Take-Two 10-K SEC jelentésében (magyarul kb. úgy lehetne ezt lefordítani, hogy a kiadó évenkénti, kötelező jelentése az amerikai értékpapír-, és tőzsdebizottság felé…) láthatunk egy kis módosítást. Az a piros csík, ami az F23-as részen kimagasló volt, átrakták F24-re. Nos, ez a marketingre szánt költségvetés az adott üzleti évre, és láthatjuk, hogy kicsit módosultak a tervek. Az F24 a 2024-es üzleti évet jelenti, és ez 2023 áprilisának első napjától 2024 március végéig tart. Ebben az időszakban pedig kimagaslóan sokat fognak költeni marketingre.

És mi az a játék, aminél tényleg rengeteget költenek annak hirdetésére? A Grand Theft Auto VI lesz ez. (Még 2013-ban is, a GTA V PS3/X360 megjelenése környékén hazánkban is teljes oldalas hirdetést kapott pl. a az egyik magazinban.) Más nagy játékuk nincs, amire ennyire sokat költenének. És ez kb. egybe is esik azzal, hogy a Rockstarnak idő kell – a Red Dead Redemption 2-nek is nyolc év kellett, hogy az első rész után megjelenjen. És úgy tűnik, hogy a Grand Theft Auto VI 2023 végén jöhet (és akkor már PlayStation 5, Xbox Series X célplatformok lesznek… majd a PC port később jön, mert ez trendi a Rockstartól), így ott tíz év telne el a Grand Theft Auto V kiadása után.

Jeff Cohen, a Stephens pénzügyi elemzője is figyelemmel követte a Take-Two terveit. A Red Dead Redemption 2 megjelenési időszakát is jól előre jelezte a korábbi 10-K SEC jelentés, és a kiadó vezetősége magabiztosan beszél a következő öt évben érkező játékokról, továbbá az élő szolgáltatásokkal is elégedettek (=GTA Online…).

Szóval a Grand Theft Auto VI még minimum három évre lehet. Így pedig ki tudja, hogy az eddig róla hallott pletykákból mennyi igaz.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu