GTA VI megjelenés? A Take-Two válaszolt a találgatásokra!

A Take-Two költségvetési terveivel kapcsolatos találgatások merültek fel nemrég a GTA VI megjelenés kapcsán, és a cég most válaszolt ezekre.

Nemrég írtunk arról az elemzésről, amely a Grand Theft Auto sorozatot is publikáló Take-Two a költségvetési terveiben 2023-ra kimagasló marketingköltséget tervezésről is szól, így ebből sokan azt a konklúziót vonták le, hogy a várva várt GTA VI megjelenés ehhez az évhez köthető. Valószínűleg többmillió Grand Theft Auto-rajongót lombozhatott most le a kiadó azzal a cáfolattal, amely határozottan tagadta, hogy ezeknek a számoknak bármi köze lenne a már borzasztóan várt hatodik részhez.

A Take-Two azzal indokolta a cáfolatot, hogy a költségvetésben fellelhető, rendkívül magas kiemelkedő marketingköltség a külsős cégekhez kapcsolódik, a Rockstar pedig a kiadó saját fejlesztőcsapata, a Rockstar amely nem tartozik ebbe a kategóriába. És hogy akkor mely külsős cégekről lehet szó? Több, mint valószínű, hogy azokról a nagyobb sportligákról, amelyekkel a Take-Two rendszeresen üzleti megállapodásokat köt, mint például az NBA és az NFL, melyek licencei bizony nem kerülnek két fillérbe.

És akkor mikor várható az a GTA VI megjelenés? Nyilván, ettől még előfordulhat, hogy tényleg 2023 környékén, pusztán arról van szó, hogy a költségvetési tervekben ez nem szerepel, illetve továbbra sincs semmi konkrétum (vagy legalább „ahhoz hasonló”) információ arról, hogy a lassan hét éve, először még PS3-ra megjelent ötödik rész után mikor várható a széria folytatása. Nagyon sok pletyka, vagy többé-kevésbé (de százszázalékosan nem) hihető, redditen, 4chanon, vagy NeoGafon információ terjengett már a bűnöző és autótolvaj széria következő epizódjáról, de egyelőre ezek között semmilyen hivatalos bejelentés sem található, szóval továbbra is csak találgathatunk és örülhetünk neki, hogy az Epic Games Store-nak köszönhetően, immár ingyen is játszhatunk a legutóbbi résszel.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu