Jövő héten PlayStation 5 rendezvény?

Egyre több jel mutat arra, hogy a Sony egy PlayStation 5-ös műsorral készül.

Eddig azt hallottuk, hogy a Sony Interactive Entertainment június 4-én jelentkezik egy digitális rendezvénnyel, amin a PlayStation 5 kapja a főszerepet. Most viszont a Bloombergen Takashi Mochizuki és Jason Schreier azt írta, hogy talán június 3-án lesz ez a műsor, bár néhányan figyelmeztették őket arról, hogy a tervek folyamatosan változnak, és emiatt a dátum is módosulhat még. A következő hetek, hónapok során további PlayStation 5-ös műsorok érkezhetnek, és a tervek szerint a Sony nem fog kapásból mindent elmondani a PlayStation 5-ről – ez pedig alátámaszthatja azt, hogy augusztusban is lehet valami a next-gen konzollal kapcsolatban, így akkor tudhatjuk meg mondjuk az árat is.

Jeff Grubb a VentureBeattől volt az, aki eddig június negyedikét említette, de most ő is jelentkezett egy kisebb módosítással – ő is azt mondja, hogy bár a szerdára tervezett rendezvény az eddigi legnagyobb betekintést adja a PlayStation 5-re, nem szabad a Sony-tól elvárni, hogy mindent eláruljanak, így például az árat és a megjelenési terveket talán még nem közlik. Az ár szerinte is még képlékeny tényező, de a Sony is versenyképes árat szeretne anélkül, hogy veszteségesen értékesítse a PlayStation 5-öt. A Twitteren is írta, hogy június 2-a után, de 4-e előtt jön a műsor.

Grubb szerint a Sony arról fog beszélni, hogy mire lesznek képesek a next-gen játékok a PlayStation 5-ön. Ezzel akarnak odavágni a Microsoftnak, akik az első Xbox 20/20 rendezvénnyel (Inside Xbox) valamelyest befürödtek, ugyanis ott nem nagyon láthattunk játékmenetet. A Sony ezért azt szeretné, hogy a PlayStation 5-ös játékok valódi hardveren (vagy legalábbis fejlesztőkészleten…) fussanak. Erről korábban írtuk, hogy lehetnek kivételek.

A Twitteren láthatjuk a júniusi, az Egyesült Királyságban megjelenő hivatalos PlayStation magazin címlapját. Itt azt tüntették fel, hogy 38 next-gen játékról van benne szó, és képeket is mutatnak belőlük. A PSU összeszedte a lehetséges listát. A lapban állítólag mindegyikről egy-két soros jellemzés van. Ez a két cím PlayStation-exkluzív: Godfall, Quantum Error. Aztán ezek a nagy third-party, külsős játékok, amik multiplatform címek: Assassin’s Creed Valhalla, Battlefield 6 (az nem 2021-ben jön…?), Chorus, Dauntless, DiRT 5, Dragon Age 4 (hmm…), Dying Light 2, FIFA 21, Gods & Monsters, Madden NFL 21, NHL 21, Outriders, Rainbow Six Quarantine, Rainbow Six Siege, Scarlet Nexus, Starfield (nocsak), The Elder Scrolls VI (itt már kezdünk kételkedni!), The Sims 5, Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2, Watch Dogs Legion. Aztán a kisebb címek, amik szerintük itt lettek bejelentve: A Rat’s Quest: The Way Back Home (ez a név ismerős), Cygni: All Guns Blazing, Gothic Remake (erről meg már hallottunk), MicroMan, Nth∧0 Infinity Reborn, Observer: System Redux (ezt már bejelentették), Path Of Exile 2, PsyHotel, Redo! Enhanced Edition, Sniper Elite 5, Soulborn, The Lord Of The Rings: Gollum (erről is), Ultimate Fishing Simulator 2, Warframe (tehát gurítják előre a jelenlegi generációról), WRC 9 (ezt is bejelentették már).

Úgyhogy a PSU listája kicsit megkérdőjelezhető. Az, hogy állítólag június 3-án lesz egy rendezvény, már nem – nemsokára a Sony is bejelentheti végre.

Forrás: Gematsu, JVL, PSU

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu