Meglepő butítással érkezett a Mafia III: Definitive Edition!

Nem gondoltuk volna, hogy a Mafia III teljes kiadása más értelemben sem lesz teljes (mert tartalmilag azért Európában a Faster, Baby! DLC fizetős maradt).

Május 19-én jelent meg a Mafia: Trilogy-ból a Mafia II: Definitive Edition (ami konzolon annyira botrányos minőségű lett, hogy külön értekeztünk a glitchparádéról...), illetve a Mafia III: Definitive Edition (ezért a Hangar 13 felelt, a második rész újrakiadásáért nem!). Mivel a Mafia III esetében egy kurrens-gen játék újrakiadásáról beszélünk (és most tényleg újrakiadás: alapjáték, DLC-kkel…), talán joggal reménykedhettünk abban, hogy a 2K (=Take-Two) ezt nem baltázza el.

Oh, mily buták voltunk – megvalósították a lehetetlent. A Definitive Edition patch konzolon tíz gigabyte méretű. (Míg PC-n az alap verzió mellé a Steamen felbukkant a Definitive Edition.) A Redditen azt olvashatjuk, hogy a Mafia III: Definitive Edition az erősebb konzollal rendelkezőket átvágta a palánkon. Akinek PlayStation 4 Pro-ja, vagy Xbox One X-e van, joggal várná el, hogy az alapjátékban látott szebb grafika, nagyobb felbontás, ilyesmi megmaradjon.

Tény, az alap Xbox One-on (vagy Xbox One S-en) és PlayStation 4-en, PlayStation 4 Slim-en élesebbnek néz ki a játék, és többet porolunk magunk után, ha off-road kocsikázunk. Csakhogy a PlayStation 4 és az Xbox One egy patchet kapott, kiadástól függetlenül, így a PlayStation 4 Pro/Xbox One X tuningnak annyi. Viszlát, 4K felbontás! (Helyette 1080p PlayStation 4 Pro-n, holott 1440p is lehetne, és 1728p helyett 900p Xbox One X-en!) Viszlát, jobb tükröződés! Köszönjünk el a jobb textúráktól is!

Ezt egy szóval elég jellemezni: nevetséges. Az Eurogamer emiatt gyorsan fel is kereste a 2K/Take-Two-t, akik a sablonválasszal éltek: a fejlesztőknek tudomásuk van a hibáról (az, hogy „minden egyben” patch-et hoztak össze, az nem hiba, hanem pusztán nulla erőfeszítés), és már dolgoznak azon, hogy visszahozzák a PlayStation 4 Pro/Xbox One X támogatást.

Ezek után talán joggal tartunk attól, hogy a Hangar 13 valahogy utat talál a Mafia: Definitive Edition elrontására. A remake (mert ez az lesz) augusztus 28-án érkezik PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu