Star Wars IV: Egy új remény – ezért kellett újra felvenni egy híres jelenetet

MOZI HÍREK – Mark Hamill egy pletykát cáfolt meg nemrég a híres „Leia megmentős” jelenettel kapcsolatban, amelyet annak idején újra kellett forgatni.

40 éves A Birodalom visszavág és ezzel kapcsolatban rengeteg kérdést tettek fel Mark Hamillnek a teljes régi trilógiával kapcsolatban az elmúlt hetekben. A régi Star Wars sztároknak szinte állandóan, türelmesen kell válaszolniuk a rajongók legváltozatosabb kérdéseire és amikor ilyen jubileum van, a kérdések mennyisége hatványozottan megnő. Ez különösen jellemző Mark Hamillra, az első trilógia főszereplőjére, akit szinte bombáznak a különféle kérdésekkel. Ilyenkor persze az egykori Star Wars sztár arra is alkalmat kerít, hogy bizonyos fals információkat helyreigazítson.

Nemrég derült fény arra a Birodalom visszavág kapcsán az egyik online magazinban, hogy Mark Hamillnak egy évig nem szabadott elárulnia a „nagy fordulatot” a filmből: hogy Darth Vader Luke apja. Ez nyilván korrekt információ, azonban a cikkben egy olyan állítás is szerepelt, amely már az előző film, a legelső Csillagok háborújára vonatkozott és amelyről Mark Hamill azt állítja, hogy kacsa. A szóban forgó cikkben konkrétan azt olvashatjuk, hogy azért kellett egy későbbi időpontban, újabb felvételeket készíteni abból a híres jelenetből, ahol Luke megmenti a Halálcsillag börtönéből Leiát, mert Mark Hamill „elfelejtette”, mi a második neve és így elszúrta a jelenetet. Mark Hamill így nyilatkozott erről a kérdésről Twitteren.

„Ez a cikk az állítja, hogy újra kell vennünk a Leia megmentést, mert „elszúrtam” a szövegemet. Valójában azért kellett újra felvenni a jelenetet, mert a nevemet megváltoztatták Skywalkerre, AZUTÁN, hogy már egyszer felvettük azt (amikor még Starkiller volt a karakterem neve).”

A Starkiller ugyanis a karakter eredeti neve volt, de George Lucas úgy döntött, hogy megváltoztatja, mert túl erőszakosnak hangzott egy hősnek. A Luke Skywalker sokkal jobban hangzott szerinte, úgyhogy a forgatás alatt hozta meg azt a döntést, hogy erre kell változtatni Luke nevét. Tehát amiatt kellett ismét felvenni ezt a jelenetet, mert – mint ahogy az George Lucas-ra egyébként is jellemző – az eredeti koncepciót meg kellett változtatni.

Egyébként hasonló „utánanyúlás” a Birodalom visszavág forgatására is jellemző volt, sőt, sokkal durvább szinten. George Lucas szerint nem volt világos a film végén, hogy Luke és Leia milyen kapcsolatban marad Chewie-val és Landóval, így az Industrial Light and Magic segítségével „belepasszírozott” még három jelenetet a filmbe, ráadásul azután, hogy már amerikai 100 moziban vetítették a filmet. Alig három hét volt már csak a nemzetközi premierig.

Forrás: Movieweb

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu