System Shock remake: megjelent egy új demó

A Nightdive Studios ismét egy játszható verziót tett közzé a System Shock első részének felújításából.

A System Shock kicsit furcsa helyzetben van. Az első részből a felújítást a Nightdive Studios csinálja, de a harmadik rész esetében az OtherSide Entertainment mögé befarolt egy nagy kínai techcég a maga állampárti kapcsolataival, név szerint a Tencent (akik mostanában a PlatinumGames, a Quantic Dream, vagy a Ubisoft mögött is ott állnak). Az IP jogai viszont elvileg többnyire a Nightdive-nál maradtak, akik így továbbra is lassan, de biztosan haladhatnak a fejlesztéssel.

A System Shock remake új demója a Steamen és GOG-on is megtalálható. A GOG oldal szerint két évtized után újragondolja a Nightdive az első System Shockot (az kicsit érdekes, mert 2000-ben már a második rész is elérhető volt…). Azt mondják, hogy a klasszikus élményhez közel tartják az új játékot, hogy megőrizzék az általunk megkedvelt dolgokat, de eközben egy modern kinézetet és érzést kap, amit elvárhatunk egy AAA játéktól. (Azért az AAA-t még meg lehet cáfolni. Ahhoz kellene majd egy kiadó is.)

Ez egy alpha demó, így még igazán korai állapotban van, és ezért a teljesítménye, a tartalma még messze nem végleges – csak egyfajta bevezető ízelítőként szolgál. A System Shock remake-en az eredeti csapatból páran dolgoznak, és SHODAN eredeti hangja, Terri Brosius is visszatér, emiatt pedig a Citadel a fejlesztők szerint eddig nem látott mértékű mélységet és félelmet kelthet.

Egy elismert hakcert irányítunk, aki a céges világban a kibertéri rablások miatt nevet szerzett magának. Egy kockázatos betörés során elkapnak minket, és emiatt egy mohó TriOptimum-vezetőhöz kötődünk. Fél évnyi gyógyító kóma után magunkhoz térve azt látjuk, hogy valamilyen katasztrófa történt, ami miatt az orvosok eltűntek, az állomás pedig borzalmas állapotban van, így a kutatások helyét mutáns lények vették át. Ehhez vegyük hozzá a kiborgokat, robotokat, és mivel mindenki a könyörtelen, SHODAN néven ismert mesterséges intelligenciára hallgat, nem leszünk jó helyzetben.

Az Unreal Engine 4-en futó System Shock remake ki tudja, hogy mikor fog elkészülni. Szerintünk még van jó két év, mire a Nightdive befejezi…

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu