Industria: a berlini fal mögött húzódó steampunk rejtély [VIDEO]

Érdekes időpontban játszódik a Bleakmill játéka, ami ráadásul David Lynch munkásságára fog támaszkodni.

A HeadUp Games lesz a kiadója az Industriának, ami már most Steam-oldallal rendelkezik. Inspirációként a Half-Life 2-t és a Portal 2-t nevezték meg, és a Bleakmill szerint ez egy hangulatos shooter lesz, ami a múltunkkal és jövőnkkel kapcsolatos mély témákkal foglalkozik majd. Meg fogja kérdőjelezni a tudományos felelősségünket, az univerzum belső működésének természetét, és azt is, hogy mennyire messze érdemes elmennünk a mesterséges intelligenciával és a maguktól tanuló algoritmusokkal.

De térjünk vissza az időpontra: 1989. november 9-én járunk, Berlinben, ami akkor még Nyugat-, és Kelet-Berlinre oszlott a berlini fal miatt. A belső német határon (mert akkor Németország is két félből állt!) megindul a nagy közlekedés, de eközben elveszik egy Walter nevű férfi a Kelet-Berlintől nem messze található titkos kutatói laboratóriumban. (Akkor ez Kelet-Németország, vagy hivatalos nevén Német Demokratikus Köztársaság, azaz az NDK sara…?) Mi (vagy legalábbis az általunk irányítható Nora nevű karakter) túl későn kapjuk meg búcsúüzenetét (elvitte a Stasi, az NDK titkosszolgálata?), és meg kell találnunk őt.

Emiatt elmegyünk ebbe az épületbe, ahol az idő mintha megállt volna. Egy sötét titok vár ránk, és egyre mélyebbre jutunk ebben a fura, szürreális, ám mégis ismerős világban. Harcolnunk kell egy mesterséges intelligencia ellen, ami egyfajta rákként rátelepedett a városra, és a képletes tumort egy halom kábel tartja össze. Ehhez adjuk hozzá a természetfeletti és érzésekkel teli konfrontációk, és máris érdekes lehet a végeredmény (ami kb. négy órás lesz).

David Lynch nevét még a HeadUp Games is megemlíti – Twin Peaks, Radírfej, Az elefántember… szürrealista alkotásokról van szó… -, és van is benne valami. Veszély vár ránk minden sarkon, és ezt megtolhatja a kísérleti soundtrack, amiben a szintetizátorok mellett akusztikus hangszereket és melankólikus vokált alkalmaztak.

Az Industria a tervek szerint 2021 első negyedévében érkezik PC-re. Kíváncsiak leszünk, hogy Berlin milyen formát ölt majd.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu