Outriders: új részletek a People Can Fly következő játékából [VIDEO]

Közel fél órányi videó mellett pár részletet is megtudtunk a cross-gen, nagy eséllyel Marveles kapcsolatokkal is rendelkező projektből, amit majd a Square Enix fog kiadni.

Barket Kmita, az Outriders kreatív rendezője azt mondja, hogy a játék olyan, amit a People Can Fly (Bulletstorm, Gears of War-kisegítők) mindig is meg szeretett volna csinálni. A lengyel stúdiónál mindenki játékos, és a shootereket is szeretik – ez benne van a DNS-ükben a több évtizednyi munka után, amit eddig összehoztak a műfajban. Csakhogy az RPG-ket is kedvelik, és egy mély RPG-re vágytak kiemelkedő történettel és rugalmassággal, ami nagy lehetőségeket biztosít a karakterek felépítésére. Egy skill-alapú, kihívásokat nyújtó, intenzív, valós idejű harci rendszert is szerettek volna – és amikor lehetőségük adódott arra, hogy mindezt megvalósítsák, ez számukra egy megvalósult álom volt.

A videókban például láthatjuk a Pyromancer karaktertípust is, ami még inkább kihangsúlyozza, hogy az Outriders nem akar egy Gears of War-stílusú, fedezékekre építő TPS lenni: a speciális képességek az agilitást (gyorsabb tempót) jobban jutalmazzák, mint a visszafogott, előre kitervezett megközelítést. A Trickster kevésbé tempós, és közelharcban jobban alkalmazhatónak tűnik. Aztán megmutatták a World Tier rendszert. Ez az Outriders nehézségi szintjeit lefedő rendszer: minél magasabb szintre lépünk benne, annál jobb lootot kapunk, de amikor meghalunk, lejjebb csúszunk a létrán. Például, ha a négyes szinten sokszor elrontjuk (csapatban, ugyanis co-op játék ez, igaz, egyedül is játszható lesz), kockáztatjuk a visszaesést a hármas szintre.

A People Can Fly megerősítette azt is, hogy az Outridersben nem lesznek mikrotranzakciók. Szerintük nem egy „GaaS” (game-as-a-service, játék, mint szolgáltatás) modellű játékról van szó, ami butaság, ugyanis bár Denuvo nem lesz a játékban, állandó internetkapcsolatot fog igényelni. Tehát ha lelövik a szervereket, a játéknak is befellegzik, azaz igen, ez egy szolgáltatás, amit nem lehet a jövő generációknak archiválni.

Az Outriders valamikor az év végén jön PlayStation 5-re, Xbox Series X-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra, és PC-re (Steam).

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu