PlayStation 5 kompatibilitás: a Sony PS5-ös exkluzív játékai nem futnak majd PS4-en

PlayStation 5 kompatibilitás terén csak „előre” néz a Sony és nem hátra: nem kívánják az előző konzolgenerációt a PS5-ös exkluzívokkal támogatni.

Aki titokban azért drukkolt, hogy hogy a Sony a Microsofthoz hasonlóan még 2021, vagy akár 2022 végéig is visszafelé támogassa új, exkluzív, belsős fejlesztésű címeivel az előző konzolgenerációt, azt Jim Ryan most gyorsan lelombozta. Bizony, a japán cég más úton jár.

Jim Ryan, a Sony CEO-ja erről a Games Industry oldalán adott interjújában beszélt. A vezérigazgaztó ezekkel a szavakkal indokolta meg a cég döntését:

„A Sony mindig is a generációkban hitt, és abban, hogy ha az ember a nyakába veszi mindazt a nyűgöt, ami egy új generációs konzol fejlesztésével jár, akkor annak olyan előnyös tulajdonságokkal kell rendelkeznie, amivel elődje nem.”

Éppen azért olyan játékokat fognak ezúttal is készíteni, melyek ezeket mind kiaknázzák, méghozzá olyan technológiák terén, mint a DualSense kontroller, az SSD alkalmazása, vagy a 3D audio-támogatás.

Ez konkrétan azt jelent, hogy PlayStation 5 kompatibilitás tekintetében ismét „éles váltás” lesz: nem bazírozhatunk a PlayStation 5-re tervezett first party címek PS4-es portjaira, továbbá az Xbox One-ról Xbox Series X-re történő átállást, a Smart Delivery-t (amely sokak számára anyagilag kevésbé megterhelő) is szépen elfelejthetjük a PlayStation gépeken. Ugyanakkor most már elvárja a Sony a külső partnereitől, hogy  legyen az utódjával is.

Forrás: Games Industry

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu