Gladiátor 2: Connie Nielsen regélt róla, hogy mi a helyzet a folytatással

MOZI HÍREK – Az előző részben a női főszereplőt alakító Connie Nielsen az első, akit megtörte a csendet a Gladiátor 2-vel kapcsolatban.

A Gladiátor egyértelműen a 2000-es elejének hatalmas, kiugró sikere volt a történelmi akció-kalandfilmek terén, egy még ereje teljében lévő, nagyszerű Russel Crowe-val. A 20 évvel ezelőtt mozikba került film igazi etalonnál vált az epikus kosztümösfilmek terén, ám annyira egyértelműen lezárult Maximus (Russel Crowe) és a főgonosz Marcus Aurelius Commodus Antoninus Augustus császár (a még fiatal Joaquin Phoenix zseniális volt szerepében) sorsai, hogy teljesen értelmetlennek és erőltetettnek tűnt az előző filmet folytatni.

Ráadásul, (mint arról korábban is írtunk) az eredeti tervek szerint azóta tekintélyes pocakot hordó, 56 éves Russel Crowe-nak kellett volna ismét Maximust alakítania, akiről kiderült, hogy halhatatlan és végigkaszabolta volna a fél római birodalmat. Valahol sajnálatos egyébként, hogy végül nem ez a verzió valósul meg, mert konkrétan könnyesre röhögtem volna magam rajta.

Az már korábban kiderült, hogy a dagadt, öreg, hegylakó-szerű Maximus verzióból nem lesz semmi, viszont most a még mindig rendkívül vonzó és a maga részéről remek formában lévő Connie Nielsen (aki a filmben Lucillát alakította) most azt osztotta meg, hogy a Gladiator 2 projektnek koránt sincs vége.

Nielsen nemrég azt nyilatkozta a Moviewebnek, hogy a producerek (Walter F. Parkes és Laurie MacDonald) továbbra is dolgoznak a projekten, a viszont inkább az gátolja a haladást, hogy Ridley Scott hogy halad a többi munkájával, melyek a prioritásai, lévén rendezőként (Raised by Wolves, The Last Duel, Queen & Country) és producerként is keményen dolgozik néhány jelenlegi filmen. Ráadásul még a koronavírus jelenlegi helyzete is keresztbe tesz, így kétséges, hogy mikor tudnak visszatérni a Gladiátor 2. munkálataihoz. Connie Nielsen amúgy szintén lelkes, ő a maga részéről bámulatos projektnek tartja a folytatást.

Egyébként bár a mostani forgatókönyv (amely 25 évvel később játszódik, így szegény Lucilla karakterén még öregítenek is), maximálisan Maximus-mentes lesz, viszont Lucilla mellet a Gladiátorban még kisgyerek, itt már felnőtt és jó kondiban lévő Spencer Treat Clark is szerepel majd Lucius-ként, így az sem kizárt, hogy most ő lesz majd a főszereplő. A forgatókönyvet amúgy Peter Craig (Top Gun: Maverick, Bad Boys: Mindörökké rosszfiúk, 12 katona) írja majd.

Forrás: Movieweb

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu