A játékipar kiáll a rasszizmus ellen, az EA egy bemutatót is elhalasztott

Az Egyesült Államokban zajló, egyre erősebb tüntetések és zavargások miatt az Electronic Arts elhalasztotta az idei egyik sportjátékának, a Madden NFL 21-nek részletesebb bemutatását.

A Madden NFL 21 bejelentése hatalmas esemény: mindenki tudja, hogy évenként rendszeresen érkezik. Az Inside Xboxon beszéltek először a játékról, de komolyabb bemutató eddig nem történt az amerikai futballról.

Az Electronic Arts egy közleményben tudatta a Twitteren a rajongókkal, hogy a június elsejére tervezett trailert nem fogja közzétenni a játékból. Ezzel lépéssel szeretnének kiállni rasszizmus ellen, majd egy másik időpontban fognak a játékról beszélni, mert ez nagyobb gond, és itt együttműködésre van szükség a változás elérése érdekében. Ezzel pedig a Madden NFL 21-et valószínűleg június 11-én mutatják be az EA Play Live-on. A játék PlayStation 5-re, Xbox Series X-re, és nagy eséllyel PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra is készül.

A játékipar jelentős része is megszólalt az ügyben. Többek között: a Microsoft, a Sony, a Disney, a Activision Blizzard, a Naughty Dog, a Bethesda, a Riot és folytathatnánk a sort, akik hasonuló gondolatokat tettek közzé, de köztük megtaláljuk Neil Druckmannt is, a The Last of Us Part II kreatív rendezőjét és társíróját.

A helyzet George Floyd halála miatt alakult ki, egy rendőr ugyanis lényegében megfojtotta Floydot a nyakára térdelve, így ő nem kapott levegőt. Floyd is fekete bőrű volt, és mielőtt megfulladt volna, mondta a rendőrnek többször is, hogy nem kap levegőt, de hiába…

Forrás: TSA

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu