Matrix 4 forgatás: egészen őrült jelenetekre számíthatunk a John Wick rendezője szerint

MOZI HÍREK – Chad Stahelskit manapság már a John Wick rendezőjeként ismerjük leginkább, azonban régen a Matrix-trilógia kaszkadőr teamjét igazgatta és a Matrix 4 forgatás során is ezt a feladatott vállalta el.

A Matrix 4-et jelenleg Lana Wachovski, az eredeti Matrix-filmek egyik alkotója rendezi. Stahelski, aki ebben a filmben visszatért az eredeti szakmájához. Stahelski és a John Wick másik rendezőjének örökös filozófiája, hogy az ilyen filmekben az akció és a történet sosem válik ketté és ebben az elképzelésében most is remek partnerre talált Lana Wachoskiban, aki hasonlóképen gondolkozik. Stahelski szerint Wachovskinak minden egyes akciójelenetnél is egészen konkrét ötletei vannak, nem hagyja rá ezeket a kaszkadőrökre. Stahelski ezzel jellemezte a Wachovskival való közös munkát a Matrix 4 forgatás során.

„Ismeri a vizuális stílust. Nagyon jól tudja, hogy mit szeretne elmondani a jelenetek során. Mindig aktívan együtt akar működni és a lehető legmagasabb szintre emelni a végeredményt.”

Stahelski azt is hozzátette, hogy Wachovski mindig tökéletesen és tisztán elmagyarázza az akciójelenetek során, hogy az adott karakter mit képvisel, mi történik vele érzelmileg és pszichológiai szempontból az akciójelenet során, amelyről azt is elmondja, illetve milyen jelentősége van az egész történet szempontjából. Ilyenkor szokta ezt a kérdést feltenni:

„Hogy tudnátok teljesen őrültté tenni ezt a jelenetet?”

Ezen a ponton kerülnek csak a kaszkadőrök és az őket irányító koreográfusok a képbe.

A Matrix 4 forgatás persze jelenleg, a koronavírus miatt március közepe óta szünetel, de elvileg még júliusban tervezik újraindítani. A Variety szerint az egész stáb aláírt egy új szerződést, amely szerint nyolc héttel meghosszabbítják az eredetileg tervezett forgatási időt, hogy a kiesett időszakot pótolják.

Források: The Hollywood Reporter, Variety

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu