John Cusack: filmezett egy égő autót, gumibottal támadt rá a rendőrség! [VIDEO]

MOZI HÍREK – John Cusack Twitteren osztotta meg az esetet, ahogy a rendőr gumibottal verte a motorját.

A múlt heti amerikai tragédia, mely során több rendőr rátérdelt egy afroamerikai férfira (egyikük a nyakára), aki hiába szólt, hogy nem kap levegőt, végül a rendőrök ily mód megfojtották. Az esete eleinte csak Minneapolis-ban, majd szerte az Egyesült Államokban felháborította és utcára vitte az embereket, hogy kifejezzék szolidaritásukat a rendőri túlkapás következtében elhunyt színesbőrű George Floyd iránt, illetve tüntessenek a hivatalos erőszak és a rasszizmus ellen. Maga a közismert színész, John Cusack (Lövések a Brodway-en, Con Air – A fegyencjárat, A John Malkovich menet) is utcára vonult Chicagóban, továbbá okostelefonjával filmezte az eseményeket, azonban a helyi rendőrök gumibottal támadtak rá.

Többek között a Deadline írt róla, hogy John Cusack Twitteren osztott meg egy okostelefonnal készült felvételt, amely szerint rendőrök támadtak rá Chicago utcáján. A színész egy videót igyekezett készíteni egy lángoló autóroncsról, azonban tweetje szerint ezt a rendőröknek nem tetszett, sőt, egyikük gumibottal rontott neki május utolsó napján. Bár az ütéseket ebben az esetben nem ő kapta, hanem a (motor)biciklije, azonban John Cusack később azt is hozzátette, hogy a demonstrációval párhuzamosan kibontakozó őrületben a hozzá hasonló békés tüntetőket is bántották a rendőrök a zavargások közepette. Egy másik posztjában Cusack arról ír, hogy szerinte ennek a tüntetéshullámnak hosszútávú eredményei is lesznek: ez Donald Trump uralmának a végét jelenti. A színész egyébként sosem rejtette véka alá politikai nézeteit, a napokban is hevesen kritizálja a Trump-kormányzatot, más posztjában a rendőrséget.

Egyébként a tüntetők mellett, illetve a rasszizmus ellen a film- és játékipar képviselői is kiálltak, például tegnap írtunk róla, hogy hány játékcég tette le a voksát a rasszizmus ellen. Ami John Cusackot illeti: rövidesen amúgy a brit tévésorozat, az Utopia egyik főszerepében láthatjuk rövidesen.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu