Killzone: Mercenary: szó nélkül lelőtt szerverek

A Sony Interactive Entertainment nem is beszélt arról, hogy hahó, a Killzone: Mercenary játéknak lekapcsoljuk a szervereit – figyelmeztetés nélkül vágták le a hordozható Killzone többjátékos szekcióját.

Az Eurogamer arról tudósított, amit a Redditen tárgyaltak a felhasználók. Ugye itt van ez a PlayStation Vita, ami sajnos elhunyt, főleg azért, mert a nyugati támogatás rövid időn belül megszűnt, míg Japánban azért korrekt módon fogyott a handheld. Ennek az egyik legjobb játéka talán pont a Killzone: Mercenary volt. Ezt azért még játszották – igen, múlt idő – multiplayerben ennyi évvel a megjelenés után is. (2013 szeptemberében jelent meg, és a Guerrilla Cambridge fejlesztette. A korábban a MediEvil sorozatot létrehozó stúdiót 2017 januárjában zárták be.)

Többen is felkeresték a Sony ügyfélszolgálatát, és ők meg is erősítették, hogy a Killzone: Mercenary szervereit lekapcsolták. Azért mi is be szoktunk számolni arról, ha a Sony bejelenti: ennek és annak a játéknak ekkor és ekkor megszüntetik az online szolgáltatásait. Csakhogy a PlayStation Vitás játék esetében erről nem mondtak semmit sem! Ez pedig nem valami korrekt a Sony-tól, hiszen tény, a Vita a nyugati régióban nem lett nagyon kelendő, de azért ennyivel illett volna megtisztelni, hogy legalább egy tweetben közlik, hogy nemsokára zárják a kapukat.

Igaz, a fejlesztő stúdió már három éve nem létezik, de ez nem mentség arra, hogy a Sony Interactive Entertainment nem volt képes közölni egy pár sorból álló írást, hogy mondjuk május 31-én (lehet, hogy korábban tették, mondjuk 29-én…?) a Killzone PlayStation Vitán megjelent felvonásának online-jától búcsút kell vennünk. Jó, nem lehet elvárni tőlük, hogy minden játékot évtizedekig támogassanak, így nem azért jár nekik a kritika, mert lelőtték a szervereket, hanem azért, mert ezt mindennemű figyelmeztetés nélkül tették.

Csak idő kérdése, hogy még több PlayStation 4-es játék is így jár – korábban már a DriveClub is eltávozott a naplementébe.

Forrás: PSU

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu