Mint a villám: rekonstruálták régi floppy lemezekről a Tom Cruise autós film NES adaptációját! [VIDEO]

RETRO – Igazi filmes és retrojáték csemege az a rekonstrukció, amelynek köszönhetően játszhatóvá rekonstruálták a legendás Tom Cruise autósfilm videojátékos adaptációját!

Nintendo Entertainment Systemre (NES-re) is készült még 1990-ben (a film moziba kerülésekor) a Mint a villám című film videojátékos adaptációja. Már mindenki azt hitte, hogy a játék örökre elveszett, azonban a Video Game History Foundation (VGHF) kemény munkájának köszönhetően a játék ismét játszható. A játékot eredetileg 21 db 5.25-ös floppy disken archiválták, hard diskről lementve. A VGHF-nek az azóta (2012-ben) elhunyt Chris Oberth  programozó családja adományozta az igazi relikviának számító, ősrégi játék eredeti verzióját. A család egyébként minden egyebet is a VGHF-nek ajándékozott: CD lemezeket, floppy lemezeket, számítógépeket és más egyéb muzeális értékeket is.

A játék eredetileg teljes egészében a ’90-es Tom Cruise-filmen alapult volna, azonban a projektet végül ismeretlen okokból törölték és a Beam Software által fejlesztett, másik adaptáció jelent meg. Ez a másik játék, amelyik nagyon sok féle platformra megjelent (PC, NES, Gameboy stb.) hatalmas bukás volt, és a korabeli kritikák alapján nem is egy túl jó játék, éppen ezért érdekesnek tűnt rekonstruálni, milyen is volt Chris Obert eredeti víziója. Obert játéka egyébként sokban hasonlít a Beam Software megjelent címére, csak Oberténak szebb volt a grafikája.

Aki esetleg nem látt a filmet, az erről a címről a Mint a villám teljes magyar verzióját megnézheti.

A lenti videók pedig a NES játékmenetet, illetve a film trailerét mutatják.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu