Xbox Series X: a Microsoft kész a rajtra

A redmondi cég pontosan ugyanazt a megközelítést szeretné használni, mint a Sony – csak nehogy balul süljön el.

A hétvégén szó esett már arról, ahogy Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója a PlayStation 5-tel globális rajtot tervez az év végén, tehát minden régióban értékesíteni szeretnék 2020 végén a next-gen „játékállomást”. Ezt még a PlayStation 4-gyel sem tették meg (pláne nem a PlayStation 2-vel). Erre most itt van Phil Spencer, az Xbox-vezér, és elmondja szóról-szóra ugyanazt!

Spencer a Talking Games with Reggie and Harold podcaston beszélt. Ez a műsor azért is különleges, mert társvezetője Reggie Fils-Aime, aki korábban a Nintendo amerikai vezetőjeként erős egyénisége volt a nagy N-nek. Spencer azt állítja, hogy nem sok esélyt lát az Xbox Series X elhalasztására, így valószínűleg nem lesz 2021-es rajt ebből. A Microsoft nemrég ejtette meg a legújabb hardveres teszteket, és Spencer jónak látja a nemzetközi ellátásláncot, ami szükséges lesz a konzol rajtjához. (Magyarul ez kb. alkatrészgyártó – szerelő üzem – terjesztés – nagyker – kisker menetrendet takar.) Elegendő konzoljuk lesz az év végére, és elhatározottak az év végi, nemzetközi rajt mellett. Szerinte kár, hogy az Xbox One-nal nem így tettek. (Akkor sem lett volna nagyobb sikerük. Az X1 ugyanis száz dollárral/euróval drágább volt a PlayStation 4-nél – 500 vs. 400 -, köszönhetően a kötelezően ránk tukmált új Kinectnek, amit azóta maguk mögött hagytak.) Hónapokba telt, hogy elérjék a legfontosabb piacokat, és ezért fontos nekik is a globális rajt.

Spencer szerint a szoftverekkel, játékokkal is jól haladnak, de a fizikai jelenlétet igénylő munkálatok (motion capture – mozgásdigitalizálás, audió – szinkronmunkálatok, soundtrack) továbbra is nehezen kivitelezhetőek a koronavírus miatt. Voltak logisztikai akadályaik is a minőségellenőrzés és a tesztgépek kiszállítása körül, de az Xbox főnöke úgy látja, hogy jóformán minden adott az Xbox Series X év végi elstartolásához.

Az Xbox Series X-et valószínűleg júliusban láthatjuk a Microsoft műsorában. Az ár még nem ismert, és ez a PlayStation 5-re is érvényes.

Forrás: Gamesindustry

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu