Június közepétől ismét kinyithatnak a koronavírus miatt bezárt mozik

MOZI HÍREK – Többe között erről és a koronavírus miatti veszélyhelyzet visszavonásáról is június 16-án fog szavazni az Országgyűlés.

Gulyás Gergely a miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón arról beszélt, hogy az Országgyűlés június 16-án szavaz a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet megszüntetéséről – olvashatjuk a 24.hu cikkében. Ennek megfelelően „a rendezvényekre vonatkozó korlátozások fennmaradnak, azonban az általános korlátozások megszűnnek, így a színházak, mozik, fürdők, múzeumok újra látogathatók lesznek a veszélyhelyzet megszüntetése után”.

Gulyás úgy fogalmazott, hogy „a kormány benyújtotta a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt”, azonban „a járványügyi készültségben is fog működni az operatív törzs”. Továbbá azt is bejelentette, hogy a június 16-i szavazás után „pár napon belül lép majd életbe a járványügyi készültség”.

Az operatív törzs a rendezvényekre, szórakozóhelyekre, védőtávolságra, illetve a védőmaszkok használatára vonatkozó szabályokat a továbbiakban is vizsgálja, Gulyás szerint ebben nem lesz semmilyen változás, ahogy a védett vásárlási idősáv is marad. Szó esett még az autós koncertekről is, amelyet azonnali hatállyal engedélyeznek.

Ami egyébként a mozikat illeti, a koronavírus elleni védelmi intézkedések ebből szempontból már május 29-én, vagyis múlt hét pénteken is új szakaszba léptek: bizonyos szabadtéri rendezvények már megtarthatók a fővárosban, tehát a szabadtéri mozizás már azóta is újraindulhatott.

A mozik és mozihálózatok vezetőségei különbözőképpen (persze mind pozitívan) reagáltak a hírre.

A budapesti Sugár Mozi mindjárt így fogalmazott tweetjében:

„Úgy tűnik, már tényleg nem kell sokat várnunk, hogy újra találkozhassunk Veletek!”

Buda Andrea, a Cinema City marketing- és PR-igazgatója egy kicsit óvatosabban fogalmazott, kérésünkre elárulta, bár ők is örömmel fogadták a bejelentést, de azért a konkrét nyitásról még nem tud nyilatkozni, ugyanis még ismerniük kell ehhez a nyitás konkrét feltételeit, továbbá, hogy milyen filmek állnak rendelkezésükre, amelyeket egyáltalán levetíthetnének. Ugyanis csak akkor tudják megnyitni a Cinema City mozijait, ha lesznek egyáltalán vetíthető, új filmjeik. Buda Andrea még arról is beszélt, hogy a mozik a távolságtartás technikai feltételeit kidolgozták, így azok speciel nem gördíthetnek akadályt a vetítések elé.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu