The Last of Us Part II: Neil Druckmann válaszolt azzal kapcsolatban, hogy elspoilerezték-e a végét a szivárogtatók

„Nagyon sokféle teóriát olvashattunk a játék végéről, de egyik sem árulta el a The Last of Us: Part II valódi befejezését” – nyilatkozta a játékfejlesztő.

Az utóbbi idők egyik legnagyobb botránya a The Last of Us: Part II kiszivárogtatása, részben amiatt, hogy bizonyos fontos (vagy annak vélt) eseményeket elárult a játék történetéből (én magam ezért is kerültem messziről az ehhez kötődő, kevésbé megbízható hírforrásokat és fórumokat), részben pedig azért, mert sokan (főleg az un. „alt-right”, tehát szélsőjobb, vagy afelé hajló közösség tagjait) feldühítették a játék bizonyos olyan aspektusai, amelyek szerint a „liberális lobbi burkolt üzeneteit” közvetítették. Utóbbi vádakkal most nem foglalkozom, viszont előbbieknél érdekes kérdés, hogy vajon sokak számára így „elspoilerezték-e” a játékot? Erre a kérdésre válaszolt Neil Druckmann.

„Nagyon sok hamis információ terjeng. Nem akartuk ezeket egyenként cáfolni, mert épp ezzel is elspoilerezhettük volna a játékot. Ha eláruljuk, hogy mi nem történt, azzal valamennyire az is elmondanánk, hogy mi történt.”

Druckmann még azt is hozzátette, hogy bár rengeteg teória terjeng a játék végéről, de az még nincs elárulva. Azt még senki sem tudja, hogy a játék vége miképpen alakul.

Áprilisban, amkor először kerültek ki a videók, Druckmann még némileg mást nyilatkozott. Akkor arról beszélt, hogy a fontos az utazás és nem a cél.

„A The Last of Us-ról is kiszivárogtak dolgok, az Uncharted 4 lemezeket egy héttel a játék megjelenése előtt ellopták a teherautóról és sokan akkor feltöltötték a játék legvégét. És ezek a dolgok semmit sem változtattak, mert annál nincs jobb, mint játszani a játékkal. Semmi sem ér fel ahhoz, amikor Ellie-t alakítod, hogy átéld azokat a pillanatokat, nemcsak az átvezető jelenetek, hanem a játék során is, a dialógusok, a zene és az érzelmi töltet tekintetében is.”

„A történetet oly módon írtuk meg, hogy nem a különböző fordulatok számítanak. Folyamatosan érződik a játék során a feszültség azon döntések kapcsán, amelyeket a karakterek hoznak.” – tette még hozzá Druckmann.

Mindenesetre persze érdemes figyelni a jövőben is a The Last of Us második része rajongóinak, de ezek szerint az sem tragédia, ha belefutottak pár spoilerbe, viszont azok – Neil Druckmann szerint – nem árulták el a játék végét.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu