The Last of Us Part II: a változatosságnak köszönhetően jobb történet

A Naughty Dog játékáról a rendezője és társírója, Neil Druckmann azt mondja, hogy a jobb diverzitás, különbözőség miatt a történet is komolyabb lesz, ugyanis eltérő szemszögeket is kínál majd.

A minap már megemlítettük a The Last of Us Part II-vel kapcsolatos spoilerekről, hogy tud-e róluk Druckmann, de most más téma miatt beszélt az Eurogamerrel. Ugye az első rész DLC-jében, a Left Behindban csak minimálisan említették meg  Ellie szexualitását. Azóta eltelt öt év, és főhősünk 19 évesen testileg lényegében fel is nőtt, és ezt az eddig látott trailerekben meg is erősíti, amikor Dinával csókolózik – ezáltal pedig nyilvánvaló, hogy leszbikus karakterről beszélhetünk.

Druckmann azt mondja, hogy egyfajta utazást tettek Ellie karakterével. Az első The Last of Us-ban meghatározták azt, és most továbbépítik a folytatásban. Feltették maguknak azt a kérdést, hogy miként lehetne körüljárni a korát? Szerinte ilyenkor sérthetetlenként gondolunk magunkra, és azt hisszük, hogy tudjuk, hogy a világban mi a jó és mi a rossz. Szexuálisan vonzódunk az emberekhez, akikhez kötődünk, és ezeket a gondolatokat fel akarta a Naughty Dog fedezni Ellie karakterével; Druckmann úgy véli, hogy így tudnak őszintén történetet mesélni.

Őt nem érdekli, ha ezzel kapcsolatban problémánk van, és úgy véli, hogy pont azok fognak a legtöbbet nyerni ezzel a történettel, akik most a leghangosabb kritikusok, illetve azt is reméli, hogy „be tudja vonzani őket is egy PlayStation 4 és egy DualShock 4 kontroller elé”. Szerinte ezek a dolgok (pl. a homoszexualitás) a társadalmunk része, és emiatt is lesz Ellie karaktere kifinomult. Úgy látja, hogy sokan félreértik ezt az egészet, és azt hisszük, hogy feláldozzák a történetet a diverzitás oltárán, de a Naughty Dog nem így működik. Minden a történetet szolgálja, és a komolyabb különbözőség jobb történetet és frissebb szemszögeket biztosít.

A The Last of Us Part II június 19-én érkezik, kizárólag PlayStation 4-re. A sajtó június 12-én reggel 9:01-től publikálhatja a teszteket.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu