Chivalry II: már nem csak PC-re készül a Torn Banner középkori harca [VIDEO]

Eddig csak annyi volt fix a Torn Banner Studios játékával kapcsolatban, hogy PC-re (azon belül is Epic Games Store-ra) készül. Most már multiplatform, sőt, cross-gen címről beszélhetünk.

A Tripwire Presents/Deep Silver páros lesz a kiadója a játéknak PlayStation 5-ön, Xbox Series X-en, PlayStation 4-en és Xbox One-on is, mondták a srácok az IGN Summer of Gaming 2020 élő adásában. De ez még nem minden: teljesen cross-play lesz, így az öt platform elég szépen egymásnak eshet a középkori harcmezőkön.

A Chivalry II egy belső nézetes multiplayer harci játék lesz. Kardokat, tüzes nyilakat használhatunk, betámadhatjuk a kastélyokat, és mindezt eléggé nagy harctereken tehetjük meg – akár a falukat is felgyújthatjuk, illetve a számunkra nem szimpatikus falusiakat is kivégezhetjük. Mindezzel a Chivalry: Medievel Warfare pozitívumaira akarnak építeni, de itt egy vadonatújnak és fejlettebbnek nevezett harcrendszerben eshetünk neki az ellenfeleinknek. A játékot úgy tervezték meg, hogy egyszerre több ellenféllel is megküzdhessünk, ami eddig páratlan közelharci élményt eredményezhet.

A sajtóközlemény azért kicsit furcsa, mert a legújabb és legjobb játékmotornak nevezték az Unreal Engine 4-et. Ezt valószínűleg 2019-ben írták még (akkor jelentették be az Epic Games Store-ra a Chivalry II-t…), mert azóta az Epic Games bemutatta az Unreal Engine 5-öt. Mindegy, ettől függetlenül jelentős vizuális fejlődést ígérnek, amiben a játékosok a kedvenc középkori hollywood-i filmjeik jeleneteit élhetik át akár bajnokságokban, akár kastélyostromokban. Az új alosztály-rendszerrel kiválaszthatjuk, hogy milyen harci stílus áll nekünk jól. Az egyedi fegyverek kinézetre is eltérhetnek, és új támogató eszközeink is lesznek (pl. olajos kancsók, gyógyító eszközökkel rendelkező dobozok…). Katapult, tüskecsapda, létra… lesznek változatos eszközök, annyi szent.

A karakterünket is testre szabhatjuk (fejtípus, bőrszín, haj, arcszőrzet és azok színei, hibák az arcunkon, arcfesték, nicknév, címertan, páncélzat, sisak, fegyverek, több millió kombinációval). Még úgy is harcolhatunk, ha egy végtagunkat már elvesztettük, vagy ha már felgyújtottak minket. A sebtapaszok, a feltámasztás (revive), vagy az új, kiütött állapot (downed state) segítségével addig a harcmezőkön maradhatunk, amíg erre lehetőségünk van, és így segíthetünk a bajtársainknak.

A Torn Banner azt szeretné, ha a Chivalry II valamikor idén megjelenne PC-n (Epic Games Store), PlayStation 5-ön, Xbox Series X-en (nyitócímként?), PlayStation 4-en és Xbox One-on.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu