Project Athia: a Luminous Productions első játéka [VIDEO]

Az új Square Enix-stúdió kapásból next-gen projekttel kezd.

Ezt a játékot is a PlayStation 5: The Future of Gamingen jelentették be; a Project Athia nem végleges cím, de annyit már tudunk erről, hogy PlayStation 5-re és PC-re készül (konzol-exkluzív a Sony irányába). Alapból a PS5-re tervezte a Luminous Productions ezt a játékot, így mindent megpróbál kisajtolni a Sony új konzoljából azzal a megközelítéssel, hogy eddig nem látott játékélményeket kínálhassák a legújabb technológiai és művészeti irányzatokkal. A Project Athiában egy magával ragadó történetet kínálnak egy akciódús kalandban, ami egy szépséges világban terül majd el előttünk. Persze eltorzult, csábító, és tiltó fordulatokra is érdemes lesz felkészülnünk a Square Enix szerint.

Szerencsénkre itt többet is elárultak a játékról a PlayStation Blogon (nem tettek így a Horizon Forbidden Westtel és a Pragmatával – a két játékról a nap folyamán már szó esett). Itt elárulták, hogy egy teaser trailerről van szó, és ebben egy termetes világot akartak megmutatni nekünk, és a Square Enix/Luminous Productions páros azt szeretné, hogy annyira magunkénak érezhessük a történetet, amennyire a történet hősei is teszik majd. Szerintük a PlayStation 5-nek köszönhetően az elképzeléseiket megvalósíthatják, és bár most csak egy kis ízelítőt adtak a végleges címmel még nem rendelkező játékból (tippelünk egyet: Final Fantasy XVI lesz belőle…), a jövőben többet is el fognak árulni róla.

Ez virágnyelven azt jelenti, hogy a fejlesztés még eléggé korai állapotban van. Így nem lenne meglepő, ha a Project Athiára minimum 2 évet várnunk kell, ha nem többet. A Final Fantasy XV is először Final Fantasy Versus XIII-ként kezdte közel tíz évvel a megjelenése előtt. A történelem pedig megismételheti önmagát, és itt is lehetnek majd fejlesztésbeli problémák, főleg úgy, hogy közben azért a Final Fantasy VII Remake további részeit is fejleszteniük kell.

A Project Athia tehát PlayStation 5-re és PC-re készül. Később talán Xbox Series X-en is napvilágot fog látni.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu