Menu

Project Athia: a Luminous Productions első játéka [VIDEO]

Az új Square Enix-stúdió kapásból next-gen projekttel kezd.

Ezt a játékot is a PlayStation 5: The Future of Gamingen jelentették be; a Project Athia nem végleges cím, de annyit már tudunk erről, hogy PlayStation 5-re és PC-re készül (konzol-exkluzív a Sony irányába). Alapból a PS5-re tervezte a Luminous Productions ezt a játékot, így mindent megpróbál kisajtolni a Sony új konzoljából azzal a megközelítéssel, hogy eddig nem látott játékélményeket kínálhassák a legújabb technológiai és művészeti irányzatokkal. A Project Athiában egy magával ragadó történetet kínálnak egy akciódús kalandban, ami egy szépséges világban terül majd el előttünk. Persze eltorzult, csábító, és tiltó fordulatokra is érdemes lesz felkészülnünk a Square Enix szerint.

Szerencsénkre itt többet is elárultak a játékról a PlayStation Blogon (nem tettek így a Horizon Forbidden Westtel és a Pragmatával – a két játékról a nap folyamán már szó esett). Itt elárulták, hogy egy teaser trailerről van szó, és ebben egy termetes világot akartak megmutatni nekünk, és a Square Enix/Luminous Productions páros azt szeretné, hogy annyira magunkénak érezhessük a történetet, amennyire a történet hősei is teszik majd. Szerintük a PlayStation 5-nek köszönhetően az elképzeléseiket megvalósíthatják, és bár most csak egy kis ízelítőt adtak a végleges címmel még nem rendelkező játékból (tippelünk egyet: Final Fantasy XVI lesz belőle…), a jövőben többet is el fognak árulni róla.

Ez virágnyelven azt jelenti, hogy a fejlesztés még eléggé korai állapotban van. Így nem lenne meglepő, ha a Project Athiára minimum 2 évet várnunk kell, ha nem többet. A Final Fantasy XV is először Final Fantasy Versus XIII-ként kezdte közel tíz évvel a megjelenése előtt. A történelem pedig megismételheti önmagát, és itt is lehetnek majd fejlesztésbeli problémák, főleg úgy, hogy közben azért a Final Fantasy VII Remake további részeit is fejleszteniük kell.

A Project Athia tehát PlayStation 5-re és PC-re készül. Később talán Xbox Series X-en is napvilágot fog látni.

Forrás: Gematsu

Project Athia 2020 06 11 20 001

Project Athia 2020 06 11 20 003

Project Athia 2020 06 11 20 004

Project Athia 2020 06 11 20 005

Project Athia 2020 06 11 20 006

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu