Demon’s Souls: beigazolódtak a Bluepoint-pletykák [VIDEO]

Ezúttal sem volt csalóka hinni abban, amit a Bluepoint Gamesről hallottunk.

A PlayStation 5: The Future of Gaming közvetítés során a Sony Interactive Entertainment és a Bluepoint Games végre bejelentette azt, amit pletyka szintjén már gyanítottunk eddig is: a 2009 februárjában Japánban, majd októberben Amerikában, végül 2010 júniusában Európában is megjelent PlayStation 3-exkluzív FromSoftware játékból, a Demon’s Soulsból készül egy remake a PlayStation 5-re! (Ezzel pedig Hidetaka Miyazaki, a FromSoftware elnöke, illetve a Demon’s Souls rendezője is megnyugodhat: vele kapcsolatban korábban azt írtuk, hogy áldását adja egy remake-re, ha egy arra méltó stúdió dolgozik rajta…)

A Bluepoint Games ezúttal sincsen egyedül. Ahogy a Shadow of the Colossus PlayStation 4-es remake-jénél, úgy itt is a Sony Interactive Entertainment Japan Studio segít a remaster/remake műfaj királyainak. A Demon’s Souls remake a SIE hivatalos közleménye szerint a nulláról alkották újra, de persze fejlettebb formában, így a történetet és a könyörtelen harcokat eddig nem látott teljesítménnyel és grafikai minőségben élhetjük át. (És ezen még egy PC-s PS3-emulátor sem nagyon tudna mit javítani, hacsak nincs egy atomerőmű az asztalunkon.)

A PlayStation Blogon itt is egy kicsi pluszt hozzátettek a jellemzéshez. Gyönyörű árnyékeffektek, sugárkövetés, és két grafikai mód vár ránk. A PlayStation 4 Pro hagyatéka tehát jön a PlayStation 5-re: választhatunk a teljesítmény és a grafika között, így aki nagyobb frame rate-et szeretne, megteheti, hogy feláldozza a grafikát a stabil, magas frame rate-ért, de akár fordítva is dönthetünk – korlátozhatjuk a frame rate-et, hogy cserébe elképesztően jónak ígérkező látványt kapjunk 4K-ban.

Természetesen ezúttal sem mondtak semmit sem a megjelenési dátummal kapcsolatban. A Demon’s Souls remake kizárólag PlayStation 5-re készül, és gőzünk sincs, hogy mikor lát napvilágot a Bluepoint Games következő mesterinek ígérkező felújítása. De legalább végre kiemelik a PS3-ról a Dark Souls elődjét. Az összehasonlítás üt.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu