Serial Cleaners: folytatódik a nyomozás New Yorkban [VIDEO]

A Draw Distance nem fejezte be a „sorozattisztítást” az előző játékkal.

A Serial Cleaner volt ugyanis ennek a kezdete még 2017 júliusában. Most angolul többes számot kapott a cím, így jön a Serial Cleaners, ami egy egyjátékos, lopakodásra építő akciójáték, ahol bűnügyi nyomozással kell foglalkoznunk. A Steam-oldalán többet is megtudhatunk róla.

New York városában játszódik a történet, 1999 utolsó napján. Négy profi takarító (akik nem állnak neki énekelni egy reklámban, hogy „Sebaj, jövünk”) összeül inni a meló után (egy bűnbandánál dolgoznak), hogy visszaemlékezzenek a munkásságukra… ami aztán nem nagyon egyezik egymás emlékeivel. Kiderül a (talán szó szerint is) piszkos igazság – ahelyett, hogy egy évtizednyi közös munkát ünnepelnének, veszélyes helyzetbe kerülnek. A játék tisztelgés akar lenni az 1990-es évek filmjei előtt, kezdve Quentin Tarantino klasszikusaitól a kultikus bűnügyi thrillereken át a B-kategóriás akciófilmekig.

A Serial Cleaners újragondolja ezek helyszíneit, karaktereit és jeleneteit, hogy az évtized színkavalkáddal teli optimizmusát bemutassa, nem beszélve a mögötte rejlő sötétebb igazságról. A játékhoz hozzájárul egy gazdag soundtrack is, ami több műfajt lefed (keleti parti hip-hop, industrial metal, rave), mert a Draw Distance azt szeretné, hogy lefedhessék az évtizedet zeneileg. (Kérdés, hogy mennyi pénzük van a zenék licencelésére.)

A négy karakter négy eltérő szemszöget és játékstílust kínál. Utcai dörzsöltség, nyers erő, jártasság a modern technológiában, vagy seftelés – ezek révén az akadályokat más-más módon háríthatjuk el magunk elől. Nem lineáris a történet, így rajtunk áll, hogy a történet melyik részét akarjuk következőnek átélni, és azon belül is mindegy, hogy milyen megközelítéssel teljesítjük a küldetésünket. Lopakodás, felfedezés, sebesség – csak tüntessük el a holttesteket és a ránk ártalmas bizonyítékokat magunk mögött.

A Serial Cleaners 2021-ben fog megjelenni PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switch-re, PC-re (Steam), és a fejlesztők „talán a next-gen konzolokra” (PlayStation 5, Xbox Series X) is kihozhatják a játékot.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu