Búcsúzik Bobtól, az utcamacskától gazdája [VIDEO]

MOZI HÍREK – Meghalt Bob, James Bowen macskája, akiről kilenc könyvet is írt és az első regényből egy film is készült.

Magyarul is megjelent James Bowen: Bob, az utcamacska – Hogyan talált rá a remény egy férfira és macskájára a nagyváros utcáin című alkotás. Bowen még 2007-ben hajléktalan, és heroinaddikt utcazenészként találkozott egy vörös színű, gyönyörű kóbor macskával, aki saját bevallása szerint megmentette az életét. A cicát Twin Peaks Gyilkos Bobjáról nevezte el, akinek gondját kezdte viselni, és „cserébe” a macska nem csak olyan hatással volt rá, hogy visszafordította a lecsúszást, hanem a macskáról írt gyerekkönyvei elhozták világsikert Bowen számára.

Bob cica nagyjából tizennégy éves lehetett (ami egy macskánál már idős kornak számít), és Bowen a szerzői Facebook oldalán búcsúzott el tőle, írja a BBC:

„Sokkal több volt nekem társnál. Amikor velem volt, célt találtam az életemnek, ami addig hiányzott.”

– írta az író, hozzátéve:

„Nem volt még ilyen cica, mint ő. És többé nem is lesz.”

A film trailerét, illetve a teljes filmet is (Youtube-ra feltöltve) alant láthatjátok. A 2016-os film érdekessége, hogy maga Bob alakította saját szerepét, így a vörös cica „színészként” is elsőrangú volt, nem csak Bowen társaként és inspirációjaként.

Forrás: BBC

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu